Klinecký: Nová výjezdová stanice krajských záchranářů v Č. Brodě by se mohla stavět letos

21. 4. 2023
Nová výjezdová stanice krajských záchranářů v Č. Brodě by se mohla stavět letos.

V Českém Brodě na Kolínsku by se letos mohla začít stavět nová výjezdová stanice záchranné služby. Záchranáři v Českém Brodě nyní vyjíždějí z nevyhovujícího stanoviště v areálu nemocnice. Odhadované náklady na novostavbu jsou 30 milionů korun, kraj bude usilovat o získání evropské dotace. Na dotaz ČTK to uvedl krajský radní pro investice Libor Lesák (ODS).
"V tuto chvíli finalizujeme výběr a převod vhodného pozemku z majetku města do majetku Středočeského kraje, v běhu je také příprava podkladů pro výběr zhotovitele projektové dokumentace," uvedl Lesák. Stavba by podle něj mohla být dokončena do roku 2026.

Pozemky získá kraj od města, kterému letos prodal areál střední školy v části Liblice. Z ceny 84 milionů korun, které má město kraji splácet, by mohla být částka za pozemek pro výjezdovou stanici odečtena. "Máme vybranou lokalitu na okraji Liblic směrem na Bylany. Jednáme ale ještě o umístění stanice u traktorky v Klučovské ulici, odkud bude do budoucna lepší výjezd na obchvat města podél plánované vysokorychlostní trati nebo na dálnici D11," řekl ČTK starosta města Tomáš Klinecký (TOP 09).

Krajská záchranná služba má 44 výjezdových stanovišť, z nich provozuje 38. Jejím zřizovatelem je Středočeský kraj. Českobrodsko je z hlediska splnění zákonných dojezdových časů k pacientům strategická oblast.

Převzato z: ČTK

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme