Klinecký: Český Brod přistaví třídy střední školy v Liblicích, zvýší kapacitu o 60 žáků

13. 6. 2023
Český Brod na Kolínsku v létě vybuduje nové třídy v liblické Střední škole managementu a grafiky, kterou provozuje, kapacitu navýší o 60 žáků. Přestavbou části internátu mají vzniknout v prvním patře dvě kmenové a dvě odborné třídy včetně zázemí. Předběžné náklady na přestavbu a vybavení jsou zhruba 9,3 milionu korun. Provedení stavby v pondělí schválili zastupitelé města.

"Kapacita 180 žáků střední škole neumožňuje plnohodnotný rozvoj v modelu dvě třídy v každém ročníku tak, aby pro každý obor, který škola zajišťuje – to znamená management, ekonomika a počítačová grafika – byla v každém ročníku jedna třída," řekl před hlasováním zastupitelům starosta Tomáš Klinecký (TOP 09). Cílovým stavem podle něj je, aby školu mohlo navštěvovat 240 žáků, což mají zajistit dvě nové kmenové učebny a dvě odborné učebny.

Kapacita školy byla původně vyšší, město do ní ale v roce 2011 umístilo část mateřské školy Liblice. "Mateřskou školu nemůže vymístit, to by nešlo, a připravit nějakou novostavbu, to je běh na velmi dlouhou trať, to nejsme schopni, nicméně jsme schopni adaptovat prostory internátu," vysvětlil starosta. Město chce provést co nejvíce stavebních prací v létě. "Nejzazší termín je do konce října," doplnil starosta.

Střední škola v Liblicích nabízí dva obory, za poslední tři roky se počet žáků zdvojnásobil, dnes je jich 180. Podle ředitelky školy Dariny Doškářové byl letos zájem u přijímacích zkoušek rekordní. "V prvním kole se hlásilo 92 dětí, ve druhém 160, přijímat jich budeme 60," uvedla ředitelka na dotaz ČTK.

Převzato z: ČTK

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme