Klinecký: Český Brod koupí areál liblické školy. Škola díky tomu nezanikne

31. 1. 2023
Do konce roku 2023 má ještě město Český Brod v bezplatném pronájmu budovy a vybavení Střední školy managementu a grafiky v Liblicích. V roce 2021 bojovalo proti jejímu sloučení s kolínskou průmyslovkou, aby se nepřestěhovala do Kolína, a tím pádem v Liblicích nezanikla. Od počátku roku 2022 se proto stalo jejím zřizovatelem. A nyní chce nemovitosti odkoupit.

Právě v pondělí 30. ledna o tom bude jednat. Za rozlehlý areál o rozloze více než pět hektarů má zaplatit 84 milionů korun, naplánované jsou splátky na deset let bez úročení.

Zároveň je dohodnutý převod několika městských pozemků na kraj, a to ploch v bývalém ZZN, kde by měl vzniknout depozitář Regionálního muzea v Kolíně, a další pozemek pro výjezdové stanoviště záchranky, jedná se ještě o převodu některého objektu, kde by bylo krajské zařízení sociálních služeb. „O cenu těchto pozemků a budov se poté kupní cena za liblickou školu sníží,“ informoval starosta Tomáš Klinecký (TOP 09).

V areálu školy město plánuje vybudovat ještě základní a novou mateřskou školu. Areál by měl být propojený s budoucím bytovým komplexem v cukrovaru.

Převzato z: Kolínský deník

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme