Ilustrace z chytré knížky zaujaly malé i velké

Kameel Machart a Jiří Chalupa besedovali s návštěvníky galerie

30. 3. 2011

V galerii Kayna v obci Chýně se ve středu 30. března uskutečnila slavnostní vernisáž výstavy knižních ilustrací Kameela Macharta. Vystavená díla z velké části představují ilustrace k právě vydané dětské publikaci „Moje chytrá knížka“, jejíž slavnostní křest se při této příležitosti odehrál. Proto na akci nemohl chybět ani autor textové části této knihy Jiří Chalupa, dlouholetý dramaturg dětských pořadů v Československé a později v České televizi, autor pohádkových scénářů a jeden z duchovních otců televizních Jůheláků.

O hudební zpestření akce se postarali žáci chýňské základní školy i opevní pěvkyně Simona Procházková. Pohodovou náladu pomohlo vytvořit místní sdružení ARBOR, která akci pořádalo a jehož členové a členky přichystali pro návštěvníky bohaté domácí občerstvení.

Akce přilákala do výstavních prostor řadu místních občanů i návštěvníky z okolí, mezi nimi nechyběla poslankyně parlamentu ČR za Středočeský kraj Helena Langšádlová. Přítomní návštěvníci využili příležitosti k besedě s oběma tvůrci. Setkání mělo velmi příjemnou atmosféru a bylo vidět, že v Chýni „to opravdu žije“. Za to patří dík především těm, kdo se v Chýni o podporu společenské a kulturního života starají. V tomto případě byla iniciátorkou akce bývalá chýňská starostka a současná členka středočeského krajského zastupitelstva Věra Kovářová.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme