Debatovat by se mělo hlavně nad dopisem a vyhláškou

24. 9. 2011

Rakovník – Již po sedmé se sejdou přední představitelé města Rakovník, a to v pondělí 26. září od sedmnácti hodin v Kulturním centru Rakovník. Stěžejním bodem zasedání rakovnických zastupitelů bude zřejmě přijetí nové místní vyhlášky.

Starosta města Zdeněk Nejdl (ODS) a další občanští demokraté mají jasno v tom, že vyhláška pomůže deklarovat klid v době pracovního volna, tedy hlavně v neděli a ve státem uznaný svátek, kdy většina lidí odpočívá.

„Jedná se v tyto dny o dobu od dvacáté hodiny večerní do osmé hodiny ranní,“ konkretizoval starosta Zdeněk Nejdl a dodal: „Ve zmíněnou dobu by se tak nesměly používat křovinořezy, pily, sekačky, cirkulárky a další nářadí a zařízení způsobující hluk. Vyhláška je důležitá i z hlediska přestupkového zákona o činnosti městské policie. Rada města vyhlášku doporučila ke schválení zastupitelům.“ Proti vyhlášce je však místostarosta Rakovníka Jan Švácha (TOP 09). Podle něj se jedná o další nástroj, který by mohl a nejspíše bude zneužit proti koncertům a veškerým letním festivalům.

„Je to další metla na koncerty a letní festivaly. Nebudu pro její přijetí hlasovat,“ řekl novinářům na tiskové konferenci místostarosta Jan Švácha. Pokud na pondělní zasedání dorazí všichni zastupitelé a místostarosta Jan Švácha si nerozmyslí svůj postoj k vyhlášce, hrozí, že nebude nová vyhláška přijata.

Rakovnická koalice tvořená právě ODS a politickým sdružením Společně pro Rakovník, kde jsou zástupci za strany TOP 09 a Stranu zelených, má oproti opozici převahu jednoho hlasu.

Podle některých námi oslovených zastupitelů se rozpoutá větší diskuze až v závěru v reakci na dopis od občanského sdružení Oživení. To vyzvalo starostu k odvolání tajemnice Městského úřadu Rakovník Elišky Holkové. „To je nějaké jejich tvrzení, nevím, na základě čeho a velice by mne to zajímalo. Maximálně tak na základě tvrzení paní Titzlové. Žádný zákonný důvod k odvolání tajemnice nemám, takže mne dopis nechává klidným,“ řekl Nejdl.

 

Rakovnický deník| Region| Střední Čechy

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme