Český Brod dokončil parkoviště B+R

10. 12. 2019

V Českém Brodě mají nové moderní parkoviště, které ulehčí cestování lidem nejenom ze Středočeského kraje, ale také turistům. 

"Město právě dokončilo nové parkoviště B+R, což znamená Bike and Ride, tedy parkoviště pro jednostopá vozidla v prostoru bývalého nákladového nádraží zde v Českém Brodě. A vznikne zde 80 míst pro parkování jízdních kol. Z toho část bude umístěna v uzamykatelných cykloboxech. A také tady budeme mít ještě 6 míst pro motocykly a několik míst pro osoby s omezenou schopností pohybu," řekl Tomáš Klinecký, místostarosta Českého Brodu.

Právě u českobrodského nádraží si mohou cestující uschovat kola nebo motorky a pokračovat v jízdě do práce nebo za zajímavým turistickým cílem.

"Zatím jsou ohlasy pozitivní, protože mám pocit, že potřeba zajistit dostatečný počet stání pro jízdní kola tady v Českém Brodě je. Myslím si, že to je poměrně oblíbený způsob dopravy a hlavně je to způsob jak omezit zátěž, kterou nám zde způsobují osobní automobily, po jejichž parkování je tady také poměrně velká poptávka," řekl Tomáš Klinecký.

K dispozici tady bude i automat na duše nebo veřejná pumpa. Na cykloboxech jsou teď i zelené střechy, což je zatím ve Středočeském kraji rarita. Samozřejmostí je tu i kamerový systém, který bude dohlížet na bezpečnost.

"Stavba probíhala necelé 4 měsíce, což jsme se snažili stihnou do konce tohoto kalendářního roku, aby už na jaře mohli návštěvníci města i obyvatelé využívat tohoto parkoviště, protože to byl dlouho očekávaný projekt nejen od obyvatel města," řekla Lucie Tlamichová, projektový manažer.

Celkové náklady na výstavbu činily 5,8 milionu korun. Projekt byl podpořen z regionálního operačního programu částkou 4,5 milionu a zbývající část byla pokryta z rozpočtu města.

Zdroj: Žaneta Filípková, PRAHA TV

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme