Brodan: Jsem zklamaný z jednání stávající koalice

9. 2. 2016

Vítězové komunálních voleb, Nezávislí Berouňáci, si dnes přijdou na zastupitelstvo jen pro křesla v radě. Pro řadu voličů je to trpké zklamání a jen těžko si tato kandidátka bude hledat cestu zpátky ke svým věrným. 

Uvědomují si to i někteří členové Nezávislých Berouňáků. „Bude to rozhodně obtížné. Pokud Šárka Endrlová nebude chtít opět stát v čele kandidátky, bude těžké hledat mezi Berouňáky vhodného kandidáta,“ připustil Stanislav Lidinský. 

Otázkou je, zda by Šárka Endrlová byla vhodnou osobou do čela kandidátky poté, kdy v prosinci ze zdravotních důvodů odešla z pozice starostky. Pro řadu voličů je nepochopitelné, že tak uvolnila cestu ČSSD a ANO k vládě nad Berounem. 
Nějaký čas to přitom vypadalo, že složení nového vedení města bude v jiném gardu. Skloňovalo se jméno Patrika Brodana (TOP 09), který byl místostarostou již v minulém volebním období. Během jednání byl kandidátem na starostu. Nakonec ale u ČSSD a Nezávislých Berouňáků nenašel potřebnou podporu a pozici místostarosty přijmout nechtěl. 

Zastupitelé TOP 09 spolu s Nezávislými Berouňáky, ČSSD a s podporou Pro Beroun tvořili tým. Patrik Brodan je dokonce členem rady. Alespoň do dnešního dne. „S největší pravděpodobností dnes odstoupím z pozice radního. Nevnímám to ale tak, že bychom přešli do opozice,“ konstatoval Patrik Brodan. TOP 09 ale rozhodně dnešní kandidáty na post starosty a místostarosty při hlasování nepodpoří. „Takové uskupení je proti mému přesvědčení. Tyto lidi ve vedení města nepodpoříme. Jsem hodně lidsky zklamaný z jednání ohledně nového vedení města. Je pro mě nestabilní a neperspektivní do budoucna. Zklamán jsem i z jednání stávající koalice,“ konstatoval pro Berounský deník Patrik Brodan. 

Jak se zdá, nikdo protikandidáty na starostu nechystá. „Mají většinu,“ připustil Tomáš Havel. O navrhovaném složení nové radnice slyšel poprvé prý od Berounského deníku. „Kandidát na starostu i místostarostu, to je pro mě novinka. Na žádné schůzky jsme pozváni nebyli, takže moc informací nemáme,“ dodal Tomáš Havel. 

Dnešní zasedání berounských zastupitelů je důležité, nenechte si ho ujít. Sledovat ho můžete i on­line na webových stránkách města. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se bude rozdělovat moc ve městě. A jaký podíl nakonec uždibnou vítězové voleb Nezávislí Berouňáci. 

Zdroj: Berounský deník; 9.2.2016; rubrika / pořad:Berounsko

Štítky
Osobnosti: Patrik Brodan
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme