Bojovníci proti hazardu v Kladně už sbírají podpisy na petici

14. 6. 2016

Kladno - Velké návštěvnosti víkendové umělecké výstavy pod širým nebem - Kladenské dvorky - využili iniciátoři petice za zákaz hazardu v největším středočeském městě. Nad dlouhými schody v ulici R. Knotka si postavili v minulých dnech stánek, v němž nabízeli k podpisu petiční archy.

„Je to naše první veřejná akce, kdy jsme vyrazili do ulic. Dosud jsme podpisy sbírali jen po známých a kamarádech. V podobných aktivitách budeme pokračovat v místech, kde se pohybuje větší množství lidí, například na náměstí Svobody," uvedl předseda petičního výboru a bývalý kladenský zastupitel Petr Soudek (TOP 09). V boji proti hazardu se angažuje ve spolupráci s ODS, ČSSD a KDU-ČSL.

„Až se nám podaří nasbírat více než pět a půl tisíce podpisů, ale spíše ještě z důvodů určité rezervy o něco více, předáme petiční archy na kladenský magistrát. Ten má povinnost prověřit, že podepsaní jsou kladenskými rezidenty a poté zařadit tuto problematiku na jednání zastupitelů. Následovat by mělo vyhlášení referenda," konstatoval Soudek.

Spojení referenda s volbami

Původní plány spojit referendum s krajskými volbami se z časových důvodů nyní zdají být už nereálné, autoři petice by proto místní referendum chtěli propojit s parlamentními volbami v příštím roce.

Zastupitelé se otázkou heren ve městě zabývali v prosinci loňského roku. Radniční koalici se většinou hlasů podařilo zrušit prohibiční vyhlášku schválenou ještě před komunálními volbami předloni v červnu. Podle ní měl být provoz automatů ukončen na konci letošního září. Kladno tak pokračuje podle dříve platné regulační vyhlášky stanovující místa, kde je hazard povolen.

Zdroj: Deník.cz; 13. 6. 2016

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme