Bílková: V Mladé Boleslavi budu prosazovat biodiverzitu

15. 9. 2022

V Mladé Boleslavi spojujeme síly s ODS. Lídryní za TOP 09 je Iva Bílková, environmentální konzultantka a specialistka na městskou zeleň.

Bude prosazovat, aby Boleslav byla městem plným kvalitní vzrostlé zeleně s dostatkem bezpečných dětských hřišť a zajímavých vodních prvků na veřejných prostranstvích. Právě dostatek vody i díky jejímu zadržování totiž zlepší mikroklima rozpáleného města v horkých dnech. Udržitelný smysluplný rozvoj města a přívětivá komunikace vedení města s občany jsou pro Ivu priority.

"Ve funkci radní pro životní prostředí budu prosazovat modrozelenou infrastrukturu a biodiverzitu. Budu se také věnovat zajištění dotací a ostatních veřejných zdrojů pro stavbu Domu tance. Bylo by to místo, kde bude několik tělocvičen a zrcadlových sálů určených zejména pro sportování holčiček a mladších dívek. Pod jednou střechou by se tak mohly potkávat děti, které se věnují tanci, aerobiku, gymnastice, baletu, józe, pilates a dalším podobným sportům. Dům tance by byl přístupný všem – jak těm, kteří jsou organizováni ve sportovních klubech, tak ale také těm, kteří členkami a členy žádného konkrétního klubu být nechtějí, nechtějí závodit, chtějí si prostě jen občas zatančit, hýbat se, protáhnout se. Právě dostatečné podmínky pro neorganizovaný a nevýkonnostní sport v Boleslavi schází. Dům tance by takovou mezeru pomohl zacelit."

Iva Bílková

Štítky
Osobnosti: Iva Bílková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme