TOP 09: Myslíme na budoucnost, a ta patří mladým

16. 8. 2017

Nadprůměrné sympatie studentů středních škol k TOP 09 v minulosti opakovaně potvrdil projekt Studentské volby. V letech 2010 i 2013 v nich strana zvítězila. Účastníci obou hlasování mezitím nabyli plnoletosti a TOP 09 usiluje o udržení jejich přízně mimo jiné nabídkou kandidatury aktivním mladým lidem. Ve Středočeském kraji se tak o hlasy voličů ucházejí student Oskar Blažek (23), průvodce Petr Křemen (28) i učitelka Kateřina Kotková (26).

„Jsme stranou, která mladé podporuje. Osobnostní a občanský rozvoj mladé generace je základem každého demokratického státu, proto chystáme ve vzdělání, vědě i výzkumu řadu inovací - ať už změnu role učitele nebo větší svázání akademických programů s praxí. Myslíme na budoucnost, a ta patří mladým,“ říká předseda TOP 09 Středočeského kraje Jan Jakob. Zdůrazňuje, že má na mysli jak voliče, tak politiky: „Chápu, že prvovolič se nemusí úplně ztotožnit s kandidátem třeba o 50 let starším. V TOP 09 poskytujeme příležitost každému, kdo má co nabídnout a chuť svoji myšlenku realizovat, nehledě na věk,” dodává dvojka středočeské kandidátky a starosta Roztok, 34letý Jan Jakob.

Jedním z kandidátů je i student práv z Mělníka Oskar Blažek, který patří mezi hlavní organizátory Olympiády lidských práv – vzdělávací soutěže pro středoškoláky, jejímž cílem je podporovat zájem, poznání a respekt k rozmanitosti lidské společnosti. „I Sněmovna by měla být pestrá a tím odrážet složení obyvatelstva, mladí tam přitom chybí. Ve Sněmovně chci zastupovat svou generaci, vždyť se tam rozhoduje o naší budoucnosti,“ říká Oskar Blažek a dodává: „Jako mladý proevropský liberál s progresivními názory jsem dlouho hledal tu pravou stranu pro mě. S TOP 09 mám mnoho společné. Zastávám názor, že Evropská unie je naše budoucnost, ve které mohou lidé i myšlenky proudit bez hranic a komplikací. Tento postoj hodlám bránit i ve Sněmovně.”

Průvodce cestovní kanceláře Petr Křemen z Kolína zase hodlá na půdu Sněmovny přinést inovaci státní správy: „Chci se zasadit o další digitalizaci státní správy. Neobíhat kvůli jednomu papíru tisíce úřadů, ale vše si zařídit z pohodlí domova. Je třeba Sněmovnu omladit a přivést lidi, kterým nejsou moderní technologie dneška cizí, naopak s nimi denně zacházejí už pomalu od školky.”

Pro Kateřinu Kotkovou z Rakovníka je zase důležitá úroveň školství: “Vzhledem k mé profesi učitelky češtiny pro cizince je pro mne důležité, aby Česká republika byla otevřenou, sebevědomou zemí s jasnými pravidly a kvalitním vzdělávacím systémem postaveným na pevných základech.”

 

Natálie Tomková, krajská manažerka TOP 09 Středočeský kraj
natalie.tomkova@top09.cz, 775 162 891

Jan Jakob, kandidát do PSP ČR a předseda krajské organizace TOP 09 Středočeský kraj
jan.jakob@top09.cz, 604 592 171

Oskar Blažek, kandidát do PSP ČR za TOP 09 Středočeský kraj
oskar.blazek@stc.top09.cz, 777 276 001

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme