Švenda: Středočeské kulturní léto probíhá i na Příbramsku

4. 8. 2021

Příbramsko ožije divadlem i koncerty. V rámci projektu Středočeské kulturní léto se zde v průběhu srpna a září uskuteční celkem šest kulturních akcí. Všechny spojuje motto “Kultura pomáhá kultuře”. Celý projekt vznikl za spolupráce příspěvkových organizací a středočeského radního pro kulturu Václava Švendy.

“Projekt Středočeského kulturního léta vznikal v nejisté covidové době. S řediteli příspěvkových organizací jsme se ale okolnostem navzdory rozhodli, že zajistíme pro Středočechy letní kulturní program. Aby lidé mohli vyjít z domovů, pobavit se a nechat se pohladit po duši hudbou a divadlem,” říká radní pro kulturu Václav Švenda (TOP 09).
Při jednotlivých akcích je kladen důraz nejen na pobavení diváků, ale také na zajištění jejich bezpečnosti. “Na půdě našich příspěvkových organizací jsme schopni garantovat dodržení aktuálně platných pandemických opatření. V maximální míře také využíváme venkovní prostory našich muzeí a galerií,” uvádí Švenda.
Celkem půjde o 54 akcí na 20 různých místech. “Konkrétně na Příbramsku máme připravený program v Památníku Antonína Dvořáka, skanzenu Vysoký Chlumec a Památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše. Nabídneme klasiku “Sen noci svatojánské”, inscenační projekt “Jak vzniká divadelní hra” nebo koncert klasické hudby Beautiful Strings. Jsem si ale jistý, že vybrané lokality jsou atraktivní i mimo zmíněný program a mohou být vítaným cílem pro turisty” doplňuje Švenda.

Přehled chystaných akcí:
 
6.8. Památník A. Dvořáka ve Vysoké u Příbrami, zámecký park: Hudební výlety - Duo Beautiful Strings
 
19.8. Skanzen Vysoký Chlumec: Sen noci svatojánské
 
21.8. Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše: Jak vzniká divadelní hra
 
25.8. Skanzen Vysoký Chlumec: Vinnetou
 
4.9. Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše: Jak vzniká divadelní hra
 
25.9. Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše: Jak vzniká divadelní hra

Převzato z: Pribram.cz

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme