Středočeská TOP 09 má nové vedení. Předsedou byl zvolen Václav Švenda

25. 4. 2022

Delegáti víkendového sněmu středočeské krajské organizace zvolili za svého předsedu Václava Švendu, krajského radního pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch, který je zároveň zastupitelem Příbrami. Získal 93,8 %  hlasů a zvítězil v 1. kole volby. Místopředsedy se stali Václav Hraba z regionu Praha-západ, Tomáš Janák za region Praha-východ a Iveta Koulová za region Kladno. 

„Díky úžasné podpoře 93,8 % hlasů jsem se stal předsedou středočeské TOP 09. Tuto odpovědnost na sebe přijímám s odhodláním navázat na skvělou práci mého předchůdce Jana Jakoba, který vedl náš tým nejprve do krajské koalice a následně do vlády,“ říká Václav Švenda. 

Václav Švenda ve svém nominačním projevu zmínil svou zkušenost z příbramské komunální politiky a vyzval členy k aktivní týmové práci. „Jsem zastupitelem Příbrami, kde pravicová politika nemá na růžích ustláno. Přesto je na našem příkladu vidět, že když se lokální politika dělá dlouhodobě slušně, poctivě a předvídatelně, tak to lidé ocení. V Příbrami dosahujeme trojnásobných výsledků oproti celostátním preferencím TOP 09. A já pevně věřím, že tento model přeneseme i na krajskou úroveň. Nezáleží ale jen na jednom člověku. Zásadní je vůle, schopnosti a nasazení celého týmu. Je mi ctí stát v jeho čele.“

Markéta Pečenková, krajská manažerka

Štítky
Osobnosti: Václav Švenda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme