Schneider: Stejně jako Masaryk věřím v evropskou jednotu

14. 12. 2017

Jan Schneider, 20 let, člen TOP 09 Příbram od června 2017

Jsem student práv z Příbrami, vždy jsem se zajímal o dění ve společnosti, a proto mě znepokojil poslední vývoj politické situace v naší zemi. Rozhodl jsem se, že nechci jen příhližet a čekat v letargii na to, až “bude líp.”

 

Považuji se za liberálně smýšlejícího člověka s jasně proevropskými názory, a proto mi vyplynula TOP 09 jako jasná volba. Měli bychom se snažit o co nejsilnější hlas v EU. Stejně jako v evropskou jednotu věřil Masaryk, tak v ni věřím i já. Byť se od jeho doby změnilo mnohé, tak potřeba silné a jednotné Evropy je stále, a možná i více, aktuální. Do politiky jsem krom proevropského cítění šel také s tím, že chci reprezentovat hlas mladých lidí, který bývá tak často opomíjen.

 

Impulsem pro vstup přímo do TOP 09 pro mě pak byly dvě události, příhodně šlo v obou případech o klasickou akci TOP 09 Na pivo. Poprvé to bylo v roce 2016 a šlo o pivo s Karlem Schwarzenbergem, který na mě udělal nesmírný dojem a zhruba od té chvíle jsem seriózně přemýšlel o vstupu. Druhou akcí bylo na Pivo s místostarostou Václavem Švendou, to bylo již poté co jsem poštou odeslal vyplněnou přihlášku na adresu krajské organizace. Neformálně jsme si popovídali o mé motivaci vstoupit, o tom co místní organizace dělá a jak se mohu jako člen zapojit do dění. Na nejbližší schůzi příbramské organizace jsem byl přijat za člena. Přátelský přístup a především tvrdá a dobře odváděná práce členů místní organizace ve mně zanechaly velmi dobrý dojem a motivovali mě k činnostem pro naše krásné město.

NÁSLEDUJÍCÍ DÍL 

jan schneider, 774 670 237

Štítky
Osobnosti: Jan Schneider
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme