Klinecký: Č. Brod na podzim dokončí rekonstrukci staré radnice, přibude výtah do knihovny

18. 8. 2023
V Českém Brodě na Kolínsku by měli na podzim dokončit rekonstrukci budovy staré radnice, ve které sídlí knihovna a informační centrum. V památkově chráněné budově už instalovali nový výtah, první patro a část přízemí prochází kompletní stavební obnovou. Radní města ve středu schválili nákup nábytku. Náklady na celkovou modernizaci včetně vybavení dosáhnou zhruba 25 milionů korun, řekl ČTK starosta Tomáš Klinecký (Lepší Brod).

"Celé první patro budovy je městská knihovna, která doposud sídlila v zastaralých prostorách, aktuálně je modernizujeme, přibude nový nábytek, regály, stoly a židle, a především výtah, imobilní nebo maminky s kočárky se tak dostanou do prvního patra," řekl Klinecký. Práce se podle něj oproti původnímu termínu mírně zdržely, hotové budou v říjnu nebo listopadu.

V knihovně vzniknou po bourání příček dva velké sály, opravují se všechna sociální zařízení a vstup do podzemí, počítá se i s restaurováním kamenného schodiště.

Stavební práce, které začaly loni na podzim, provádí společnost Mozis, na část investice získalo město dotaci od ministerstva pro místní rozvoj. Do budoucna chystá i opravy podkroví, kde by měl vzniknout sál, například pro autorská čtení, a opravu fasády.

Převzato z: ČTK

Štítky
Osobnosti: Tomáš Klinecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme