Kandidáti TOP 09 už najeli po kraji 3300 kilometrů

14. 10. 2017

Středočeští kandidáti TOP 09 vsadili před volbami na osobní kontakt s voliči. Už od prázdnin při cestách za nimi ve volebních škodovkách ujely 3300 kilometrů. Dalším kilometry za lidmi urazil také retro Citroen reprezentující akce Kafrárna. Při ní se politici mění v číšníky a debatují s lidmi nad kávou.

Kandidáti nabízejí návštěvníkům vedle brazilské kávy i vizi TOP 09. „Česká republika potřebuje uhájit svou demokracii a pevné zakotvení v Evropě. Potřebuje kvalitní školství a svobodné podnikání jako nezbytné předpoklady prosperity,“ zdůrazňuje hlavní obsah kampaně lídr středočeské kandidátky, předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Pro nás je trvale důležitá podpora lokálního podnikání. Oslovit středočeské kavárníky byla samozřejmost. David Fencl, který v Rakovníku provozuje kavárnu Petra, je tak nyní naším baristou. Nabízíme kvalitu, ne nějaké náhražky,” říká o pojízdné Kafrárně předseda středočeské organizace TOP 09 a dvojka kandidátky Jan Jakob. 

Zatímco předvolební Kafrárna TOP 09 zatím najela přes 400 kilometrů a navařila 810 káv, ode dveří ke dveřím dokáže jeden kandidát obejít za den i 70 domů. Oslovili zatím kolem 900 voličů, z nich skoro třetina vyjádřila zájem volit TOP 09. “Lidé jsou v první chvíli zaraženi, že vidí živého politika a většinou mi říkají, že přímý kontakt oceňují. Používáme ke kampani obrandovaný vůz a v ulicích jsem se svým týmem. Je na první pohled zřejmě, že jsme TOP 09 a kdo s námi mluvit nechce, zkrátka neotevře. To se ale stává zřídka,” říká třetí muž kandidátky a místostarosta Příbrami Václav Švenda, který navštívil například i Dobříš nebo Kladno.

„Prioritou politika v kampani by mělo být dostat se mezi lidi. Ne abychom jen seděli za počítači na sociálních sítích a pak spoléhali, že budeme viset někde na plakátu. Když mluvíme o významu společnosti, lidé nám uvěří, jen když s nimi o tom budeme mluvit osobně tváří v tvář,” dodává nejmladší středočeský kandidát TOP 09 Oskar Blažek. 

Kavárnu a door-to-door kampaň a ještě do voleb doplní další speciální akce, jako například Do sedla s Topkou 15. října v Berouně. Aktivity TOP 09 ve Středočeském kraji lze sledovat na Facebooku nebo v kalendáři akcí

Jan Jakob, 604 592 171, jan.jakob@top09.cz / Václav Švenda, 602 473 090, vaclav.švenda@top09.cz / Oskar Blažek, 777 276 001, oskar.blazek@stc.top09.cz / YouTube TOP 09: youtube.com/user/topvidea

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme