Czernin bude obhajovat senátorský post

7. 4. 2022

Výkonný výbor TOP 09 dne 7. dubna oficiálně schválil Tomáše Czernina jako svého kandidáta pro senátní obvod Jičín, Nymburk. Po šesti letech tak bude svůj mandát obhajovat. Czernin je 1. místopředsedou senátorského klubu ODS a TOP 09. Předsedá Stálé komisi Senátu pro krajany žijící v zahraničí. 

„Jsem nesmírně rád, že je dnes Senát vnímán tak, jak bylo při jeho zavedení zamýšleno, totiž jako ústavní pojistka. V poslední době si nejvíce cením práce Senátního výboru pro zahraničí, obranu a bezpečnost, jehož mám čest být členem. Spolupráce s bezpečnostními službami, diplomaty i s kolegy ve Sněmovně nám umožňuje být důležitým partnerem pro naši vládu. Zájem občanů o Senát stoupl, což dává nám, senátorům, velký prostor zviditelnit postoje lidí z našich regionů,“ říká Czernin. 

„Jsem potěšen důvěrou, kterou mi dnes TOP 09 vyslovila. Rád budu v práci pro naši zemi i pro náš region pokračovat. Chci, aby se na venkově hezky žilo. K tomu je nutná dobrá dopravní obslužnost a kvalitní služby. Prostor pro práci vidím také v podpoře tam, kde nikdy nebude dost peněz. V sociální oblasti či v kultuře. Chci podporovat takové projekty, které možná nejsou výdělečné, ale jsou důležité pro kouzlo a ducha našeho kraje. Jako třeba malé železniční spoje, opravy drobných památek a podobně,“ uzavírá Czernin.

Tomáš Czernin je profesí lesník a zemědělec. Společně s manželkou žije v Dymokurech na Nymbursku. Zde je rovněž zastupitelem. Jako člen Suverénního řádu Maltézských rytířů se osobně podílí na charitativní práci tohoto řádu. Mezi jeho zájmy patří historie, myslivost a cyklistika.

Markéta Pečenková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Tomáš Czernin
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme