× Pohněme s tím. Společně!

Kalousek zahájil provoz příbramské poradny pro občany

15. 3. 2010

Žáky školy zaujala přednáška na nepolitické téma natolik, že byli ochotni obětovat kvůli odpovědím na své dotazy i část přestávky, ale bohužel z časových důvodů se nedostalo na všechny dotazy. Pan Miroslav Kalousek v doprovodu pana Víta Kučery, předsedy místní organizace TOP09 navštívil také firmu RAVAK, jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu. Setkal se s vedením firmy, ale hlavně se zaměstnanci. Seznámil se s výrobou, celým podnikem a také s problémy, které tíží zaměstnavatele i zaměstnance. Součástí návštěvy byl i společný oběd v závodní jídelně firmy. Dalším bodem návštěvy bylo setkání s doktory a pacienty v prostorách polikliniky Příbram. Nešlo o žádnou odbornou přednášku, či předvolební mítink, ale spíše o přátelský rozhovor. Rozhovoru se zúčastnili i novináři z příbramských médií, a tak není divu, že tématem otázek byl názor bývalého ministra financí na rozprodej majetku města a sestavování rozpočtu na komunální úrovni. Při příležitostnosti své návštěvy v Příbrami, zahájil první místopředseda TOP09 Miroslav Kalousek činnost bezplatné poradny pro občany, kterou bude provozovat občanské sdružení Archa 2000 ve spolupráci s místní organizací TOP 09 Příbram. Poradna bude nabízet konzultace zejména v oblasti zdravotní a protidrogové prevence, sociálně právního poradenství, řešení obtížných životních situací, stavebnictví, finančního hospodaření a celkového právního minima občana. „V naší místní organizaci se sešli odborníci z různých oblastí. Není nám jedno, jak vypadá město, kde žijeme. To je už jen krůček k projektu poradny," řekl Petr Stříbrnský předseda příbramské regionální organizace TOP09. „Rád bych poděkoval Petru Váchovi a Jardovi Paterovi, duchovním otcům celého projektu," dodal Petr Stříbrnský. Závěrem bylo setkání s členy TOP09. Na schůzce se sešli členové z celého okresu a řešili zejména propojenost volebních programů do parlamentních a komunálních voleb.

Petr Stříbrnský
předseda Regionální organizace TOP 09 Příbram