24. 5. 2011

Naše obec uspěla v programu Ministerstva pro místní rozvoj Podpora venkova a rozvoj regionů s žádostí na odpočinkovou zónu u školy, dostaneme 400 tisíc Kč. Do programu se hlásilo značné množství obcí, uspěla jen menšina. Výzva k dotaci byla na návrh místní TOP 09 schválena naším zastupitelstvem, proto také příprava žádosti vyžadovala rychlou a účinnou součinnost školy a zaměstnanců úřadu. Také rozhodnutí o kofinancování z obecního rozpočtu 172tis. Kč bylo přijato bezodkladně.

Bude vybudována víceúčelová zpevněná plocha s malým divadelním jeviště, další plochy budou využity pro hru kuželek či dalších aktivit. Součástí projektu je například i zbudování laviček či vysazení památeční lípy k výročí 660 let od založení obce. Cílem je využívání prostoru dětmi, kroužky, družinou i veřejností na nejrůznější akce. 

Areál školy je dost rozsáhlý, proto variant na umístění odpočinkové zóny bylo více. Nejvhodnější se zdál prostor před hlavním vchodem „u bříz“ a to hned z několika důvodů - vedení vysokého napětí znemožňuje vyšší stavby, zóna může být monitorována kamerou, umožňuje dozor nad případným nevhodným chováním - kamera a výhled z kabinetu, také snadný přístup z mateřské školy pro její případné využívání.

Míst, kde lze v Mukařově ve volném čase jen tak posedět, není kvůli „vandalizmu“ mnoho. Proto odpočinová zóna monitorovaná školní kamerou bude, doufejme, trvale přínosná z hlediska estetického, výchovného i společenského.

Ondřej Jakob, zastupitel
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme