14. 9. 2022

Vážení občané,

dovoluji se představit z pozice leadera kandidátky TOP 09 a nezávislí do zastupitelstva města Lysá nad Labem. 

Od roku 2019 jsem členem TOP 09. Nikdy v minulosti jsem v žádné jiné politické straně nebyl a nebyl jsem ani kandidátem členství v jakékoliv jiné politické straně. 

Celý profesní život pracuji v oblasti informačních technologií, a přestože jsem nedokončil studia technické kybernetiky na ČVUT FEL, postupně se v oboru ICT profesně posouvám od administrátora lokálních i rozhlehlých síťových struktur, přes certifikovaného lektora (MCSE, MCT)  Microsoft serverových operačních systémů a produktů až k projektovému a krizovému řízení a dnes také k enterprise architektuře rozsáhlých informačních systémů. 

Od roku 1993 jsem pracoval pro několik firem z oboru (Macron, Canon, Microsoft Ireland), od návratu z Irska v roce 1999 jsem nezávislým konzultantem v oboru ICT. 

V Lysé s přestávkami žiji celý život a moji předci zde žili již po staletí. V roce 2018 jsem poprvé kandidoval do zastupitelstva s jasnou vizí transparentní, odpovědné správy města, o které jsem přesvědčen, že vede k prosperitě.  

Po celé čtyři roky volebního období jsem pečlivě shromažďoval informace o projektech města, prodeji majetku města, územním plánování a usiloval o to, aby správa města byla transapretnení, občané byli informováni o dění ve městě, o průběhu a nákladech projektů, tedy poctivě jsem plnil volební program v možnostech, které mi poskytovala pozice opozičního politika, který není členem zastupitelstva města. 

Dnes jsme bohužel v situaci masivního zadlužení města, velkého množství nedokončených projektů, špatné kvalitě realizovaných projektů a chybějících desítek milionů v rozpočtu, zároveň ale přesně víme, jak taková situace nastala. Příčinou je právě nekompetentní a netransparentní nakládání s prostředky nás občanů a základní neznalost pojmu „vyrovnaný rozpočet“ ke kterému se radní sami zavázali. 

Dobrou zprávou je, že za čtyři roky došlo k velké emancipaci občanského života v Lysé a občané v peticích, referendu i veřejných diskusích vyjádřili naprosto jasný názor, jak si přejí, aby město bylo spravováno. 

Dejme tedy spolu městu novou energii.

Tomáš Elicer

Štítky
Osobnosti: Tomáš Elicer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme