Má se Kalousek omluvit za komunistického fízla?

19. 9. 2014

Když jsem dnes pročítal mně zaslaný monitoring tisku, zjistil jsem, že to nejdůležitější co se včera v republice událo, je rozhodnutí mandátového a imunitního výboru, podle kterého se musí Miroslav Kalousek omluvit bývalému příslušníku SNB, Zdeňku Ondráčkovi.

Podíval jsem se na internet a shlédl poučné video z Palachova týdne, na kterém mladý soudruh Ondráček, v té době člen SNB, plácá neuvěřitelné blbosti. Přečetl jsem i další stránky o tomto pozoruhodném poslanci. Nerad někomu křivdím, ale i mně se jevil pan Ondráček jako komunistický fízl. Hájí se, že prý je to výraz pro udavače a ne pro příslušníka SNB. Já si pamatuji naprosto přesně, že jsme služebně SNB říkali fízlárna a policajtům fízlové, tak jsem nějak nepochopil jak výkvět naší sněmovny, který zasedá v mandátovém a imunitním výboru, mohl tato rozhodnout. Podíval jsem se tedy, kdo v něm sedí – a hle! Místopředsedou je kolega příslušník Stanislav Huml, kterého trápí daně tenistky Kvitové, dalším místopředsedou je Ing. Jiří Dolejš z KSČM a mezi členy i lánský pučista z ČSSD Jeroným Tejc a další…Vrána vráně oči nevyklove.

Samotné slovo fízl, může být označením pro tajného policistu, ale názory na vznik se u odborníků liší.   Někdo tvrdí, že vzniklo z latinského fiducius, tedy důvěrník. Jiří Rejžek ve svém slovníku tvrdí, že slovo německého argotu, tedy mluvy zločinců, který zde měl význam nesympatický člověk, pasák, zrádce. Původně prý však šlo o penis, mužský pohlavní úd, tomuto orgánu se totiž ve středohornoněmčině říkalo fizl, psáno visel. http://www.rozhlas.cz/regina/slova/_zprava/57874

Doufám, že Miroslav Kalousek o tomto významu neví a nenazve tak členy mandátového a imunitního výboru, kteří rozhodli, tak jak rozhodli. Rád bych se totiž v monitoringu tisku dozvěděl věci, které jsou pro naší republiku opravdu důležité. Také bych byl rád, kdyby štědře placení členové sněmovních výborů se věnovali věcem potřebným.

Pavel Kárník

Převzato z: http://pavelkarnik.blog.idnes.cz/c/427006/

Datum: 17. září 2014

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme