Jak Kalousek zastavil Zemanovce – i s Drákulou.

20. 8. 2014

Strana SPOZ  svou údajně dvacetimilionovou kampaň založila na heslu – Zastavili jsme Kalouska! Přes propagační turné prezidenta po republice a 5 ministrů ze současné vlády na kandidátkách, podpořených hvězdným Danielem Hůlkou, je jejich výsledek 1,51%. Jeden vhozený volební lístek přišel stranu na více než 260 Kč...Billboardy SPOZ mě iritovaly nejvíce ze všech kandidujících stran. Kvalita ministrů – přátel Miloše Zemana byla velmi podprůměrná. Nadprůměrné byly jen jejich čistky a nekompetentní rozhodování. A to heslo s Kalouskem? Lež o které jsem se vyjádřil zde. Konstatoval jsem, že Kalouska mohou zastavit jen voliči ve Středočeském kraji.  A jak to celé vlastně nakonec dopadlo?

Miroslav Kalousek kandidoval v roce 2010 rovněž ve Středočeském kraji za TOP 09, tehdy TOPka získala 17,59% a Miroslav Kalousek získal 7.230 preferenčních hlasů. TOP 09 získala ty nejvíce problémová ministerstva a tak propad v dalších volbách byl očekáván. Kampaň proti Kalouskovi vedli nejen borci od SPOZ a co na to volič? Ve Středočeském kraji poklesla obliba TOP 09 na 14,64%. Ale Miroslav Kalousek získal neuvěřitelných 10.246 preferenčních hlasů! Tedy o  3000 více! TOP 09 velmi pravděpodobně skončí v opozici avšak mandát Miroslava Kalouska je zatraceně silný a jeho hlas bude jistě ve sněmovně hodně slyšet. SPOZ zacvakla vlastně Kalouskovi kampaň a lidé to ocenili ve volbách: 5 ministrů (Koníček, Žák, Toman, Lukl a Pecina), přihodím i hvězdného Drákulu – Hůlku, získalo dohromady 5236 hlasů!Letos volby v zahraničí vyhrála TOP 09 - obdržela 36,55% a vítěz Miroslav Kalousek získal 17,84% preferenčních hlasů.  I to o něčem vypovídá. Ve výše zmíněném blogu jsem psal, že bez Kalouska by byla v politice nuda. Nuda tedy rozhodně nebude.Pozitivem voleb je tragický propad SPOZ a tím i velká prohra Miloše Zemana. Třeba překoná svou ješitnost a začne se chovat jako opravdový státník. Partička SPOZ snad konečně zmizí z politické scény a při loučení se těším na táhlé "ahóóój" ministra Žáka. A Drákulu si vezměte sebou, třeba vám zazpívá část své písně: „Výkvět tvorstva vyrval’s ze svých brázd, tupé ovce dál se můžou pást.“

Pavel Kárník

Převzato z: http://pavelkarnik.blog.idnes.cz/c/372414/