Absurdní proces Davida Ratha a major Terazky.

20. 8. 2014

Největší novináři obletovaná celebrita současnosti, David Rath, podepisoval a představil svou knihu Absurdní proces v Malostranské besedě. Informovala o tom téměř všechna média.

Není důležitá ta desítka lidí, která z Hostivic na akci dorazila: lidovky.cz. Pro Petru Paroubkovou (a i Davida Ratha) je důležité, že o akci média tak obšírně informovala.

David Rath svou knihu nazval Absurdní proces, Petra Paroubková po návštěvě soudu s manželem Jiřím v září také prohlásila, že jde v případě Davida Ratha o absurdní proces. Takhle se dělá totiž zadarmo reklama. A novináři na to skáčou – to je fakt absurdní…

To, že skoro nikdo na autogramiádu nepřišel, není důležité. Údajně náhodou se zde mihl i miliardář a „čestný muž“ Janeček. Popovídal si s doktorem Rathem o karmě, která říká, že vše zlé i dobré, co uděláte, se vám vrátí.  Petra Paroubková se pochlubila, že první Rathovy knihy se prodalo deset tisíc kusů. Nové třítisícové vydání se prodá díky reklamě zdarma také a na kontě Davida Ratha přistane přes jeden milion korun.

Dorazila také editorka a současná poslanecká asistentka Vítězslava Jandáka, Berill Maschkeová, bývalá arogantní mluvčí, co ji ani nenapadne dělat prodavačku. Autogramiáda nakonec vlastně dopadla dobře. Nikdo nebyl zastřelen, tak jak se na autogramiádách, pořádaných Paroubkovými, někdy stává.

Živil jsem se přes třicet let jako knihkupec. Prodával Lenina (teda popravdě toho nikdo nekupoval), i Satanské verše. Prodával jsem knihy na autogramiádách i s lidmi, kteří mi třeba i lidsky úplně neseděli, třeba s Václavem Klausem. Podporovat Petru Paroubkovou bych však nedokázal. Velmi oceňuji přístup svých kolegů, kteří odmítli autogramiády pořádat a žvástům paní Petry o strachu, vůbec nevěřím.

Záměrně jsem se v blogu vyhnul hodnocení „procesu“. Ať každý věří, čemu chce. A každý nechť si vybírá přátele dle sebe. Nemám za přátele duo Pancová – Kott, ani nikoho od Paroubků. Když dostanu od přátel víno, tak si něm pochutnám a nemusím se vláčet s miliony. Třeba soud nakonec vše rozlouskne i po této absurdní mediální masáži. A my budeme konečně vědět, co si vlastně David Rath představuje pod slůvkem absurdní.

Opravdový spisovatel, Miloslav Švandrlík, to již jednou geniálně popsal:,,Ale stejně to bylo všechno absurdní, soudruhu majore!" usmál se Kefalín. ,,Bolo" přikývl Terazky. ,,Bože moj, bolo!" Chvíli mlčel a teprve, když už Kefalín hodlal opustit nástupiště, překvapil ho otázkou, kterou měl delší dobu na jazyku. ,,A čo si predstavujětě pod takým slovom absurdný?"

Pavel Kárník

Převzato z: http://pavelkarnik.blog.idnes.cz/c/380291/