Miroslav Kalousek mezi berounskými středoškoláky

8. 3. 2010
Pondělní dopoledne 8. března si poslanec parlamentu a exministr financí Miroslav Kalousek při své návštěvě Berouna vyhradil pro středoškoláky. Navštívil Manažerskou akademii - soukromou střední školu a také berounské Gymnázium Joachima Barranda. Na obou středních školách se setkal se studenty maturitních ročníků. Miroslav Kalousek přednášel studentům o aktuálních problémech státního rozpočtu, důchodové reformě a schodku veřejných financích i o možných cestách, jak veřejné rozpočty vyvést z deficitu.

Po přednášce byl studentům dán prostor pro dotazy a Miroslava Kalouska překvapil nejen zájem studentů o diskusi, ale i odbornost dotazů, které studenti na exministra vznášeli. Zajímaly je vyhlídky na přijetí eura a vstup Česka do eurozóny, penzijní reforma i mandatorní výdaje státu.

Miroslav Kalousek opouštěl berounské středoškoláky s přesvědčením, že politická reprezentace nakonec najde cestu, jak hospodaření státu konsolidovat i v zájmu budoucnosti mladé generace.
(tz)

Galerie