Ondřej Ženíšek (TOP 09)

člen finančního výboru ZMO Plzeň 3
člen komise pro transparentní a otevřený úřad ZMO Plzeň 3
člen dozorčí rady Plzeňské Teplárenské

Ondřej Ženíšek se narodil v Plzni, kde žije již 37 let. Po maturitě na Gymnáziu T. G. Masaryka absolvoval magisterský obor dějepis a francouzský jazyk na Fakultě pedagogické Západočeské univerzity.

Už v době studia získal další odborné znalosti během ročního pobytu v Paříži a stejně dlouhého pobytu v Madridu. Ještě před ukončením vysoké školy začal pracovat pro francouzskou potravinářskou firmu Euroserum ve Stříbře na pozici manažera, kde byl zaměstnán 9 let.

Studijní prázdniny trávil buď na cestách po Evropě nebo prací v zahraničí, o které říká: „Potřebné samostatnosti mě už během studia naučilo působení v řadě pracovních oborů v různých částech Německa. Právě množství zkušeností a poznatků z pobytů v zahraničí jsou mojí významnou inspirací“.

Je jedním ze zakládajících členů TOP 09 a od počátku se aktivně podílel na budování organizační struktury strany v Plzeňském kraji. Na podzim roku 2009 byl zvolen předsedou Regionální organizace TOP 09 Plzeňsko, jímž je dodnes. V roce 2010 byl v říjnových komunálních volbách zvolen zastupitelem města Plzně a zastupitelem městského obvodu Plzeň 3. Působí jako předseda Kontrolního výboru města Plzně. V květnu letošního roku byl zvolen prezidentem plzeňské pobočky Francouzské aliance, kulturní instituce, která v Plzni působí již od roku 1990.

Od roku 1990 je členem skautského hnutí, kde po dobu 10 let aktivně vedl ostatní své kamarády a podílel se na šíření skautského hnutí v Plzni. Pokud mu to volný čas dovolí, rád si zahraje lední hokej, squash, fotbal nebo plážový volejbal.

Když se dá dohromady dobrá parta, rád s nimi vyrazí i na vysokohorskou túru. Také rád jezdí na koni. Mezi jeho koníčky patří kromě sportu hudba – od klasické po současnou, divadlo, film a historie. Velmi dobře hovoří francouzsky, domluví se německy a španělsky a má základní znalosti angličtiny a ruštiny.