21. 6. 2021

Kdo kandiduje za koalici SPOLU ve volbách do sněmovny? Lídrem koaliční kandidátky ODS, KDU-ČSL a TOP 09 je za naši stranu TOP 09 Marek Ženíšek. 

Kandidáti TOP 09:

2. místo:  Marek Ženíšek (42), náměstek hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast kultury a památkové péče

marek-zenisek

Životopis:

PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D. se narodil 26. listopadu 1978 v Plzni. Vystudoval Filozofickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni a Fakultu sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. V roce 2006 obdržel doktorský titul z oboru politologie.

Od krajských voleb v roce 2020 je náměstkem hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast kultury a památkové péče. V minulosti působil ve funkci náměstka ministra spravedlnosti a 1. náměstka ministra zdravotnictví, kde stál u zrodu reformy psychiatrické péče. V letech 2013–2017 byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR. Poté pracoval jako proděkan pro strategii, rozvoj a vnější vztahy Fakulty zdravotnických studií na Západočeské univerzitě v Plzni. Zde také na Katedře politologie a mezinárodních vztahů přednášel politologii.

V současné době je členem krajského předsednictva TOP 09 a působí také jako výkonný ředitel politického think-tanku TOPAZ. Je též expertem strany na zahraniční politiku.

Marek Ženíšek je autorem či spoluautorem několika knih a odborných textů na téma politické a volební systémy. K jeho zájmům ve volném čase patří četba, sport a cestování. Je ženatý a má dvě děti.

web: http://www.marek-zenisek.cz/

FB: https://www.facebook.com/marek.zenisek

Twitter: https://twitter.com/zenisek_m

7. místo: Miloš Nový (61), ekonom, vysokoškolský pedagog, emeritní děkan FEK ZČU

 

m-novy-7666-upraveno-low-kopie

Životopis:

Ing. et Ing. Miloš Nový (1960) je ekonom, emeritním děkanem FEK ZČU a vysokoškolský učitel. V současnosti také zastává funkce zastupitele města Plzeň a zastupitele Městského obvodu Plzeň 2 - Slovany. Je  absolventem Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze. Od roku 1994 přednáší na Katedře ekonomie a kvantitativních metod Západočeské univerzity v Plzni teoretickou ekonomii a hospodářskou politiku. V letech 2000 až 2006 byl děkanem Fakulty ekonomické. Je autorem či spoluautorem řady vysokoškolských učebnic, skript a článků. Byl členem Vědeckých rad Fakulty ekonomické a Západočeské univerzity v Plzni, lektorem Institutu Svazu účetních České republiky, lektorem BIC Plzeň. Praktickou hospodářskou činnost vykonává jako člen řady statutárních orgánů firem a společností.

 

10. místo: Martin Leška (33), projektant dopravních staveb

Martin Leška

Životopis:

Martin Leška (1988) vystudoval stavební inženýrství na Západočeské univerzitě v Plzni a věnuje se projektování dopravních staveb. Od roku 2016 působí ve společnosti STAVplan-CZ, kde má na starosti zejména projekty městských komunikací s přesahem do urbanismu a řešení veřejného prostoru. Spolupracuje se Společností pro veřejnou dopravu, z. s. při organizaci akcí propagujících udržitelné způsoby dopravy a při její publikační činnosti. Je členem redakčního týmu portálu Plzeňskonakole.cz, pro který příležitostně píše články zejména o cyklistické infrastruktuře. Podílí se i na pořádání setkání přátel historických automobilů. Vedle oblasti dopravy jsou jeho zájmem i moderní dějiny, architektura, grafický design, audiovize a média. V letech 2010 až 2014 byl členem Komise životního prostředí Rady Městského obvodu Plzeň 1. Členem TOP 09 je od roku 2018.

 

14. místo: Milan Vyskočil (33), manažer hotelů OREA Resort Horizont a OREA Hotel Špičák v Železné Rudě

Milan Vyskočil

Životopis:

Milan Vyskočil (1988) se narodil v Sušici, celý život však žije v Klatovech. Vystudoval Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních, následně pak Fakultu filozofickou ZČU, Katedru politologie a mezinárodních vztahů v Plzni a Vysokou hotelovou školu v Praze. Zkušenosti s politikou získal nejprve v Poslanecké sněmovně PČR jako asistent bývalého ministra spravedlnosti JUDr. Jiřího Pospíšila, další čtyři roky pracoval v Evropském parlamentu a dva roky vedl největší mládežnickou politickou organizaci v ČR Mladí konzervativci. Od srpna 2019 pracuje jako manažer největších šumavských hotelů na Železnorudsku. V roce 2020 se rozhodl vstoupit do TOP 09. Je to velký sporťák a horal, jezdí na horském kole, lyžích, běžkách, pořádá APRE ski a věnuje se horolezectví. V mládí hrával závodně tenis a hokej. Miluje Šumavu, působí zde v několika spolcích, věnuje se veřejným projektům a pořádá nejrůznější společenské akce.

 

18. místo: Miroslav Hlaváč (30), zástupce tiskového mluvčího TOP 09

 

Miroslav Hlaváč

Životopis:


Miroslav Hlaváč se narodil v roce 1991 v Plzni, středoškolské studium absolvoval na gymnáziu Blovice. Vystudoval politologii na Západočeské univerzitě v Plzni a následně na Univerzitě Karlově v Praze. Během vysokoškolského studia absolvoval také studium na De Montfort University v anglickém Leicesteru. Pracuje jako zástupce tiskového mluvčího TOP 09. Je předsedou místní organizace TOP 09 ve Starém Plzenci, kde se zasadil o změnu územního plánu a tím zabránil vzniku průmyslové zóny. Od roku 2019 je také předsedou regionální organizace TOP 09 Plzeň – venkov. 

 

Kompletní kandidátka ke stažení zde.

Koaliční volební web: www.spolu21.cz

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme