× Pojďte do toho s námi.

K Vánocům dobré zprávy

21. 12. 2012

Přeji pěkné vánoční svátky a hodně pozitivního pohledu na svět. Kdo chce hledat, najde kolem sebe tolik dobrých zpráv i dobrých lidí.

V minulém roce se podařilo celostátně podpořit venkov a menší města a obce jako nikdy předtím navýšením jejich příjmů, církve se budou moci rozvíjet podle svého uvážení a bude to znamenat jejich lepší službu všem potřebným, jsem rád za dobrou stabilizaci zdravotnictví i za dobré zprávy z kultury. Výborný nový šéfdirigent České filharmonie, nová podpora českému filmu. Dobrou zprávou je postupná stabilizace tvorby zákonů a poměrů u nás – díky Evropo! Jsou konečně funkční soudy a státní zastupitelství, dobrou zprávou pro mě osobně je i končící funkční období pana Klause.

Dobré zprávy od starostů měst a obcí se nedají ani spočítat.

Nejsem nadšen z komunistů na krajích, doufám, že si za čas voliči uvědomí to, že komunisté jsou a budou proti občanské společnosti, proti samosprávám obcí, proti sociálním službám a zase budou vymýšlet recepty na to, jak nás všechny řídit, protože jsou přesvědčeni o tom, že jen oni vědí, co my potřebujeme. TOP 09 a STAN má zastoupení i v Plzeňském kraji, tak prosím všechny: úkolujte nás, pište nám, budeme se snažit zařídit, co půjde, jinak budeme konstruktivní, ale důslednou opozicí.

A ještě něco. Přeji nám i dobrého prezidenta. Já bych si představoval prezidenta, který si váží tradice, dobrých lidských vztahů, je hospodářem a ví, že tato funkce je především službou našemu státu. Přál bych si jako prezidenta Karla Schwarzenberga.

Promiňte mi v tomto předvánočním čase politiku. Přeji všem hodně zdraví a chuti pomoci ostatním v novém roce 2013.

Pavel Čížek

Volby: