TOP 09 plánuje urazit se svým předvolebním TOPCafé kamionem 1000 kilometrů

6. 10. 2013

Svoji pojízdnou volební kavárnu umístěnou na podvozku amerického kamionu v pátek poprvé na náměstí Republiky představila TOP 09. Kamion proměněný na kavárnu bude brázdit Plzeňský kraj. Podle informací serveru Regionpodlupou.cz se nápad natolik zalíbil i kolegům z TOP 09 z jiných krajů, kteří nyní vyjednávají s Plzeňáky, zda jim pojízdnou kavárnu nezapůjčí alespoň na jeden den předvolební kampaně do svých regionů.

TOPCafé kamion zahájil svoji pouť na náměstí Republiky v Plzni | Autor: Richard BenešTOPCafé kamion zahájil svoji pouť na náměstí Republiky v Plzni | Autor: Richard Beneš

„Nechtěli jsme zaplavit kraj desítkami billboardů s předvolebními hesly. Krajské nemáme vůbec, existuje jen deset celostátních na území regionu. Podařilo se nám zajistit tento kamion, který je daleko zajímavější, nepřehlédnutelný a přiláká i voliče jiných stran, kteří se prostě přijdou podívat. Nečekejte během naší kampaně nějaké projevy vedené z TOPCafé kamionu. Bude to jen o popovídání voličů s kandidáty u dobré kávy, kterou zde servírujeme,“ uvedl lídr kandidátky TOP 09 Marek Ženíšek. A aby se při posezení s voliči nepředávkoval kofeinem, bude pít jen bezkofeinovou kávu.

Lídr kandidátky TOP 09 v Plzeňském kraji Marek Ženíšek zve k návštěvě TOPCafé kamionu | Autor: Richard BenešLídr kandidátky TOP 09 v Plzeňském kraji Marek Ženíšek zve k návštěvě TOPCafé kamionu | Autor: Richard Beneš

„Už jsme se domluvili, že kamion půjčíme kolegům ze Středočeského kraje, objevit by se měl tedy v Berouně, na Kladně i na dalších místech. Zájem projevili o zapůjčení také v Hradci Králové. Nikdo jiný z TOP 09 takový vůz při své kampani nevyužívá, byl to jen náš nápad,“ řekl Ženíšek. Podle slov šéfů kampaně bylo ale poměrně obtížné sehnat potřebná povolení, aby mohl kamion vjíždět do center měst a parkovat tam. Zároveň museli pečlivě řešit trasu, kudy vůz pojede, aby projel. Jen na území Plzeňského kraje by měl kamion najet během kampaně asi tisíc kilometrů. Rozpočet na krajskou kampaňTOP 09 jsou dva miliony korun. 

A na co se voliči kandidátů TOP 09 nejčastěji během posezení u kávy ptají? „Obvykle ten hovor začíná tím, že ptají na Miroslava Kalouska a mají k jeho osobě nějaké výhrady. Spoustu věcí si vyříkáme, když pak hovor končí, tak už to není tak žhavé,“ dodalMarek Ženíšek.

S voliči se v pojízdné kavárně diskutuje na pohovce... | Autor: Richard BenešS voliči se v pojízdné kavárně diskutuje na pohovce... | Autor: Richard Beneš

V sobotu 5. října bude Karel Schwarzenberg od 18.00 hodin spolu s lídrem plzeňské kandidátky pro volby do Poslanecké sněmovny Markem Ženíškem diskutovat s voliči v originálním TOPCafé kamionu na parkovišti naproti historické bráně pivovaru Plzeňský Prazdroj v Sirkově ulici.

...nebo jen tak na stojáka | Autor: Richard Beneš...nebo jen tak na stojáka | Autor: Richard Beneš

Autor: Richard Beneš
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme