Nový pivovar v Přešticích se otevře v srpnu

8. 8. 2017

„Všechno jde podle plánu,“ hodnotí spokojeně starosta Přeštic Karel Naxera to, jak se město postupně přibližuje vlastnímu minipivovaru. Vzniká v budově bývalého hotelu a zájezdního hostince a už brzy bude vařit. Po 112 letech, kdy zanikl původní pivovar Schönborn, tak budou moci Přeštičtí pít vlastní pivo.

Stavba je zkolaudovaná, město ji převzalo minulý týden. „Teď je třeba získat rozhodnutí o zřízení celního skladu ve vztahu k výrobě piva, což je poměrně přísný proces. Pak už by nic nemělo bránit tomu, aby se mohlo začít vařit pivo. Pivo samozřejmě musí nějakou dobu zrát, a tak otevření pivovaru plánujeme kolem 20. srpna, pokud vše půjde hladce. Přesný termín určitě zveřejníme,“ pokračuje starosta.

Minipivovar už má také propagační materiály, s nimiž městu pomohli studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

„Zajišťujeme jim ochrannou známku,“ dodává Naxera.

Rekonstrukce budovy začala vloni v prosinci, celkem vyjde na 18 milionů korun. Kromě minipivovaru, jenž má nabízet pět druhů vlastního piva, počítá projekt také s restaurací o kapacitě 150 míst.

 

20.7.2017    Plzeňský deník    str. 03    Region/zpravodajství

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme