Miroslav Kalousek v Plzni: Stihl kolotoč, koňský povoz i pivo

25. 9. 2014

Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu a první místopředseda TOP 09, zavítal ve čtvrtek 25. září do Plzně. V rámci předvolební kampaně, která je v plném proudu, jej čekalo setkání s podnikateli, svezení na koňském povozu nebo magickém kolotoči na náměstí Republiky. Na závěr se potkal s Plzeňany - jak jinak než - u plzeňského piva.

Do západočeské metropole přijel Miroslav Kalousek podpořit kandidáta na primátora města Plzně Ondřeje Ženíška a kandidáta na senátora Ladislava Cabadu. Ondřej Ženíšek k jeho návštěvě říká: „Jsem rád, že si Miroslav Kalousek udělal ve svém programu čas a do Plzně dnes přijel. Naposledy tu byl 16. června, kdy jsme mu představili program Plzně jako evropského hlavního města kultury 2015. Dnes jsme ho pak seznámili s volebním programem „TOP 09 pro Plzeň, jak má být“ a zapojili ho do naší kampaně, kterou jsme zahájili 9. září symbolicky v 9.09 hodin.“

V rámci půldenního programu nejprve Miroslava Kalouska čekalo setkání s plzeňskými podnikateli. Poté jej U Branky vyzvedl koňský povoz, který v barvách TOPky brázdí plzeňské ulice v rámci kontaktní kampaně „Jedeme za Plzeň, jak má být“. „Kromě povozu jsme v rámci předvolební kampaně pro Plzeňany připravili ještě cyklobar. Ten začne jezdit ulicemi v neděli 28. září, a 4. října se na něm sveze i Karel Schwarzenberg, který sem přijede na Pilsner Fest," dodává Ondřej Ženíšek.

Koňský povoz dopravil Miroslava Kalouska i s kandidáty až na náměstí Republiky k magickému kolotoči Le Manège Carré Senart. První místopředseda TOP 09 si příležitost svézt se na největším výtvarném kolotoči na světě nenechal ujít a vzal s sebou také Ondřeje Ženíška a kandidáty do plzeňského zastupitelstva.

Návštěvu zakončil v restauraci The PUB II v Pražské ulici, kde si u vlastnoručně natočené plzeňské dvanáctky s Plzeňany povídal o všem, co je zajímalo. „Návštěva Plzně byla příjemná jako vždy, a to nejen kvůli zdejšímu výtečnému pivu. TOP 09 zde má opravdový tým odborníků, kteří se chovají jako řádní a odpovědní hospodáři. Mají navíc průhledné financování a jejich kampaň označila tento týden Transparency International za nejtransparentnější ze všech kandidujících stran v Plzni. Proto Ondřeji Ženíškovi a plzeňské TOP 09 držím do komunálních voleb palce. Jsou to profesionálové, kteří vědí, co znamená odpovědná správa a řádné a efektivní nakládání s veřejnými penězi,“ uzavírá Miroslav Kalousek.

V Plzni 25. 9. 2014                   Eva Šafránková, krajská manažerka

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme