Lékař Jiří Dort vstupuje do TOP 09

23. 11. 2017

Plzeňský neonatolog a krajský zastupitel Jiří Dort se rozhodl vstoupit do TOP 09. Známý lékař už dvakrát úspěšně kandidoval v roce 2010 a 2014 za TOP 09 do zastupitelstva Městského obvodu Plzeň 8 – Černice. V roce 2016 byl kandidátem za TOP 09 s STAN do Senátu a od podzimu 2016 hájí barvy TOP 09 jako krajský zastupitel. Stranu a a její politiku se nyní rozhodl podpořit také svým členstvím.

"Tento týden si opět připomeneme odkaz 17. listopadu, Den studenstva, a také Den boje za svobodu a demokracii. Protože si přeji, aby svoboda a demokracie zůstaly v České republice zachovány, rozhodl jsem se vstoupit do TOP 09. Letošní volby ukázaly, že hodně lidí nyní dává přednost politikům, kteří nenabízejí vizi, ale slibují rychlá a populistická řešení, kterým jsou ochotni obětovat vše. TOP 09 neslibuje nesplnitelné, ale nabízí komplexní program, hájí svobodu a demokracii a naše setrvání v Evropské unii. Tyto hodnoty jsou dnes, víc než kdy jindy, zpochybňovány, proto jsem se rozhodl stát se jejím členem. Jsem přesvědčen, že to je ta správná cesta. Věřím v úspěch TOP 09," říká lékař a zastupitel Jiří Dort.

„Rozhodnutí Jiřího Dorta si velmi vážím. Vstup takovéto osobnosti do TOP 09 vnímám jednak jako ocenění pro naši stranu, ale také jako stvrzení naší dlouhodobé spolupráce,“ řekl předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý. Docent Dort není sám, kdo se rozhodl naše řady nyní rozšířit. Každým dnem dostáváme další přihlášky ke členství. Chtěl bych vyzval všechny, kterým není lhostejné zachování demokracie a občanských svobod, aby TOP 09 podpořili svým vstupem. Rád je v naší krajské organizaci uvítám,“ dodal Petr Suchý.

Zájemci, kterým je blízký program a VIZE TOP 09, naleznou přihlášku ke členství zde.

doc. MUDr. Jiří Dort, Ph.D. svůj profesionální život zasvětil péči o nemocné děti, zejména novorozence. Jeho osud předurčilo, že je synem známého a oblíbeného dětského lékaře, primáře Dětské kliniky MUDr. Václava Dorta. V rodné Plzni vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a pracuje ve zdejší fakultní nemocnici. V ní se zasadil o vybudování Neonatologického oddělení a o rozvoj ambulantního centra pro dlouhodobé sledování a komplexní péči o děti s ohrožením vývoje nebo s postižením. Učí na Lékařské fakultě UK v Plzni a Fakultě zdravotnických studií ZČU, odborně vede lékaře v postgraduálním vzdělávání. Je zakládajícím členem České neonatologické společnosti a v současnosti je jejím předsedou. Je dále členem International Society for Social Pediatrics. Od roku 2010 působí jako zastupitel Městského obvodu Plzeň 8 - Černice. V roce 2016 byl za TOP 09 zvolen zastupitelem Plzeňského kraje. Volný čas věnuje společenskému životu a veřejným aktivitám, zahrádce, dálkovým běhům včetně maratonů, chození po horách. Nejraději tráví čas na jižním Plzeňsku, kde má mnoho přátel a kamarádů již z dětství.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Jiří Dort, Petr Suchý
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme