Kampaň TOP 09 rozjel historický trolejbus

3. 10. 2013

Pardubice, 2. 10. 2013 - Ve středu 2. 10. 2013 oficiálně zahájila TOP 09 Pardubického kraje svou předvolební kampaň. Tu odstartovala symbolicky v duchu svého sloganu Víme, kam jdeme projížďkou historickým trolejbusem. Akce měla podtitul „Víme, kam jedeme“.

Na tiskové konferenci, která projížďce trolejbusem předcházela, hovořili čelní kandidáti o tom, jak se dívají na současný stav politiky, dva bývalí poslanci Jiří Skalický a Václav Cempírek zrekapitulovali, co se jim podařilo ve funkci poslanců dokázat pro Pardubický kraj a všichni poté společně nastínili, co by se v následujícím volebním období dalo pro kraj ještě udělat. Lídr kandidátky, starosta České Třebové Jaroslav Zedník, uvedl: Můžeme voličům nabídnout kandidátku složenou ze starostů a zastupitelů obcí a měst našeho kraje. Jsou to lidé s bohatou životní zkušeností.Čtyřka kandidátky, starostka Morašic Hana Štěpánová, potom zmínila důležitou věc, která se povedla prosadit v minulém volebním období, a to narovnání podmínek v Rozpočtovém určení daní, které pomohlo k nastavení férovějšího rozdělování peněz pro vesnice a malá města.

Předseda krajské organizace Miroslav Nádvorník pak popsal, co vše se v předvolební kampani bude dít. Zdůraznil, že kampaň je spíše nízkonákladová a bude se opírat o sérii asi 45 akcí, na kterých budou mít voliči možnost setkat se se svými kandidáty. „Dvě nejdůležitější akce, které nás čekají, jsou 7. 10. návštěva Miroslava Kalouska, který povede besedu s žáky středních škol, a dále přítomnost Karla Schwarzenberga při pietní akci na Růžovém paloučku, ve Vysokém Mýtě a na Velké Pardubické v neděli 13. 10.“ uvedl Nádvorník. Návštěva předsedy TOP 09 bude zakončena ve známém studentském klubu Žlutý pes na akci Na pivo s Karlem.

První ze série kontaktních akcí se konala hned po tiskové konferenci, kdy po Pardubicích jezdil asi tři hodiny historický trolejbus TOP 09, který zastavoval na běžných zastávkách trolejbusu a zdarma nabízel svezení svým příznivcům a komukoli, kdo se nebál nastoupit. Na vybraných zastávkách pak kandidáti vyšli mezi lidi, rozdávali programy a povídali si s voliči.

Kontakt:

Lucie Mičková

PR a komunikace s veřejností

TOP 09 Pardubický kraj

+420 774 869 620