V komunálních volbách bude TOP 09 v kraji kandidovat ve více než 20 městech a obcích

Sestavování kandidátních listin se blíží ke zdárnému konci

19. 7. 2010

Pondělní zasedání krajského výboru TOP 09 přineslo novou naději pro obrodu komunální politiky v Pardubickém kraji. Podle zpráv z tohoto zasedání totiž právě vznikají kandidátky pro komunální volby nejenom ve všech sedmi místních organizacích kraje, ale i v další více jak desítce měst a obcí. Na možnost volit kandidáty TOP 09 se tak na podzim mohou těšit nejenom ve všech okresních městech, ale také ve Slatiňanech, v Litomyšli, či ve Skutči a v Chocni.

Ve všech těchto městech a obcích odvedly místní organizace TOP 09 za posledních několik týdnů kus opravdu obtížné práce. Je zřejmé, že pro novou a zatím neokoukanou stranu, jakou je TOP 09, není právě jednoduché sestavit během tak krátké doby plnou kandidátní listinu, která často čítá několik desítek kandidátů. Nyní však již TOP 09 může říci, že její úsilí je korunováno úspěchem a nakonec se z jejího handicapu nové strany možná stane i výhoda.

Narozdíl od kandidátních listin velkých a zavedených stran se totiž na kandidátky TOP 09 dostávají spíše odborníci se zkušenostmi z běžného života, než ostřílení političtí matadoři, kterých má takováto mladá strana poskrovnu. Tento fakt se ostatně potvrdil už v parlamentních volbách na jaře tohoto roku. Za TOP 09 se do Poslanecké sněmovny z Pardubického kraje probojovali odborníci na slovo vzatí- primář oddělení klinické biochemie doktor Jiří Skalický a profesor Václav Cempírek, který je uznávaným specialistou na technologii a řízení dopravy.

TOP 09 proto pevně doufá, že ani v podzimních volbách nezklame své voliče, kteří chtějí mít i na komunální úrovni možnost volit konzervativní stranu s pevnými zásadami a důrazem na rozpočtovou ukázněnost. V nejbližší době si na webu TOP 09 budete moci přečíst celé kandidátní listiny a v neposlední řadě i důležitá témata, za která chce TOP 09 bojovat právě ve vašem městě.

Bc. Petr Vašíček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme