Zedník: Stavbu haly zbrzdí vyšší cena

Česká Třebová - Výsledná částka za tenisovou halu byla vyšší, než očekávali.

28. 6. 2017

Vyznavači tenisu mají důvod k radosti. Vidina nové pevné tenisové haly v Husově ulici nabírá na reálných obrysech. Původně se mělo stavět za pomoci dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, to však nevyšlo, město se tedy rozhodlo financovat výstavbu z vlastních rozpočtů v tomto a následujícím roce.
První výběrové řízení na zhotovitele stavby však nedopadlo dle představ. „Bývá dobrým zvykem, že když je projekt za nějakou cenu, tak po výběrovém řízení jde částka dolů a v tomto případě šla cena významně nahoru," konstatoval starosta města Jaroslav Zedník s tím, že první výsledek rada města neschválila.
Druhé výběrové řízení bude vypsáno do konce června. Ukončeno by mělo být na přelomu července a srpna. Výstavba nové haly se tak o měsíc a půl opozdí.
V návrhu projektanta budou také provedeny určité změny, které by výslednou cenu za tenisovou halu měly snížit. „Změní se zadávací podmínky. Ořežeme některé věci, které byly v původním návrhu a podle mě nejsou nezbytně nutné k tomu, aby hala fungovala. Například hlediště pro dvě stě padesát lidí, které vychází na zhruba dva miliony korun," uvedl starosta Zedník a dodal, že hlediště se v případě potřeby dá doplnit později. Jinak se tenisté mohou těšit na tři nové kurty s umělým povrchem, a komfortnější zázemí.
Celkové předpokládané investiční náklady za oba roky dosahují výše dvacet dva a půl milionu korun.

Tereza Vaisová, Orlický deník

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme