Zedník: Na Pekláku zajásají milovníci adrenalinu

1. 2. 2017

Česká Třebová – Nová atrakce už je na obzoru. Návštěvníci českotřebovského sportoviště Peklák se mohou těšit na dlouho chystanou novinku. Multifunkční adrenalinová věž vyroste na úpatí sjezdovky, doplní tak nabídku stávajících aktivit, do kterých se řadí bike park či horské káry a nahradí v minulosti zrušený lanový park.
„Myslel jsem, že se stavět začne už loni, projekt se ale musel dořešit ještě papírově, a tak věž začne růst až letos na jaře,“ uvedl k atrakci starosta Jaroslav Zedník.
Šestnáctimetrová zábavní věž nabídne svým návštěvníkům rozmanité aktivity.
„Nebude chybět lezecká stěna, lanové překážky a dobrodružnější povahy si vyzkouší i skok do neznáma a tandemovou houpačku,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města a investic Karel Švercl. Pro menší děti bude k dispozici především lezecká stěna zvaná Indiana Jones.
Schodiště povede středem až do horního patra, které bude sloužit například jako příjemné vyhlídkové místo nebo i netradiční zázemí pro různé semináře.
Výstavba atrakce bude hrazena primárně z městského rozpočtu s přispěním Pardubického kraje, od kterého se městu na novou atrakci za pět milionů korun podařilo získat dotaci 1,5 milionu. Zařízení by si na sebe prý mělo také vydělat a posílit tak finanční samostatnost celého areálu.
Přijít si užít a vyzkoušet všechny zábavní prvky budou moci návštěvníci již brzy. Zahájení provozu nového lákadla, které má podtrhnout celoroční fungování areálu, je naplánováno na léto letošního roku.

TEREZA VAISOVÁ, Orlický deník

Štítky
Osobnosti: Jaroslav Zedník
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme