× Staňte se našimi členy!

Orlické hory Edenem Evropy

14. 12. 2017

Titul Excelentní evropské destinace s jedinečným kulturním produktem, zkrátka Eden 2017, letos získaly Orlické hory a Podorlicko. Prvenství v soutěži Evropské komise přinesl oběma turistickým regionům projekt Zámky na Orlici – česká Loira.

„Orlické hory a Podorlicko jsou pro mnohé lidi stále neobjeveným regionem, který tiše vyčkává, až přijde jeho čas. Obrovským přínosem prestižního titulu Eden 2017 je nejen finanční podpora ve výši půl miliónu korun na marketingovou podporu produktu a destinace, propagace ze strany CzechTourismu a Evropské komise, ale také zviditelnění efektu spolupráce obcí, měst a podnikatelů, kteří společnými silami podporují rozvoj cestovního ruchu této, nutno dodat, největší turistické oblasti východních Čech,“ přiblížil předseda zájmového sdružení Orlické hory a Podorlicko Jaroslav Zedník.

Zámky na Orlici dnes představují skutečnou perlu Podorlicka. Hrdě snesou příměr k francouzskému regionu podél řeky Loiry.
„Produkt Zámky na Orlici čerpá z výjimečné koncentrace kulturních památek, které spojuje řeka Divoká Orlice, zrovna jako je tomu na francouzské řece Loiře. Náš produkt ale staví na atraktivním příběhu zdejších panských sídel a osobnostech významných šlechtických rodů, které zde mají kořeny,“ popisuje ředitelka Destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko Eva Vaníčková.

Vladislav Prouza, Právo

Osobnosti: