15. 1. 2018

Beseda, autogramiáda a prvoligový zápas basketbalistů, to byl program, který otevřel novou sportovní halu Na skalce v České Třebové. Hala měla být otevřena už 14.
ledna loňského roku, v předvečer slavnostního otevření ale při florbalovém zápase povolily vazníky a střecha nové haly se sesunula k zemi. Kraj coby investor sliboval opravu do roka a do dne. A skutečně… Halu ve čtvrtečním podvečeru pokřtil basketbalový celek BK Synthesia Pardubice, který v prvoligovém zápase porazil BK Snakes Ostrava 80:66.

BONUSEM JE VYŠŠÍ STROP

Bezesporu nejsledovanější událost roku 2017 je tak u zdárného konce. Na otevření přišly desítky lidí všech věkových kategorií, kteří si mohli v krátkém videu připomenout nejen proces výstavby haly, ale i záběry hrůzně vypadajícího pádu střechy, které obletěly svět. „Nikdy v životě by mne u novostavby něco podobného nenapadlo,“ podotkl hejtman Martin Netolický.
Jak už Deník informoval, kraj při opravě zvolil jinou variantu vazníků, ty příhradové nahradily dřevěné lepené plnostěnné vazníky a bonusem navíc je zvýšení stropu. Hala, jejímž zhotovitelem je firma Profistav Litomyšl, stála kraj 58 milionů korun, náklady na opravy činily přes 20 milionů korun, ty však uhradí pojišťovna. Starosta České Třebové Jaroslav Zedník doplnil, že příjezdové komunikace a chodníky za 25 milionů korun zainvestovalo město.
Radnice také připravuje investici do sousedního lehkoatletického oválu.
„Chceme, aby tady vznikl ucelený sportovní areál,“ podotkl starosta. Současně probíhají jednání o převodu staré školní tělocvičny z majetku kraje do majetku města.

 

Svitavský deník

Štítky
Osobnosti: Jaroslav Zedník
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme