Fyzické testy Městské policie v Olomouci

11. 3. 2011 | 15:00

Dne 9.3. jsem se zúčastnil testů fyzické zdatnosti, které jsou první podmínkou pro přijetí k městské policii. Na vlastní kůži jsem chtěl zjistit, zda testy nejsou pro uchazeče příliš mírné nebo náročné. Spolu s ostatními uchazeči jsem plnil 5 úkolů: shyby, bench-press, sed-leh, rychlostní (člunkový) běh a běh po dobu 12 minut.

Podmínky, které jsou nastaveny pro můj věk a hmotnost, se mi podařilo v prvních dvou disciplínách překročit. I ostatní disciplíny jsem splnil, ale zde jsem již byl téměř na hranici přijatelnosti, přestože se snažím udržovat svou fyzickou kondici aktivním sportem.

Přibližně měsíc jsem se připravoval a snažil se zdokonalovat v disciplínách, které nepatří k mým nejsilnějším. Bez této přípravy bych určitě limity nesplnil. Testy mi tedy mírné určitě nepřipadají.

Organizaci testů ze strany městské policie hodnotím velice kladně, instruktoři vysvětlili cvik, který požadují a pak naprosto nestranně dbali na jeho přesném dodržení. Závěrem bych chtěl poradit všem uchazečům o přijetí k městské policii, aby testy zdatnosti nepodceňovali a určitě věnovali čas tréninku před tím než se testů zúčastní.

 

Karel Šimša

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme