Slabozrací se dozvěděli, jak se chovat při pohromách

19. 6. 2012 | 10:00

Přednášku pro osoby se zrakovým postižením na téma Ochrana obyvatel v krizových situacích“ uspořádali 7. června pracovníci odboru ochrany olomouckého magistrátu ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje. Přednášku a besedu s praktickými ukázkami, určenou pro klienty oblastní pobočky SONS ČR, zahájila náměstkyně primátora Eva Machová. Posluchači nahlédli do činností odboru ochrany, dozvěděli se o různých typech mimořádných či krizových událostí, které mohou nastat, ale především se dozvěděli, jak se mají v takových situacích zachovat. V rámci připravené prezentace jim byla podrobněji vysvětlena oblast povodňové problematiky, byly vyjmenovány typy tzv. rizikových objektů v našem městě, představeno evakuační středisko na Tererově náměstí a dále například popsána činnost havarijní služby města a systém zasíláni SMS zpráv v případě výše uvedených událostí.
Hasiči se zaměřili zejména na praktickou činnost – účastníkům vysvětlili systém varování obyvatel pomocí sirén včetně zvukových ukázek. Popsali evakuaci osob a názorně předvedli evakuační zavazadlo. Uvedli také praktické zkušenosti z  různých záchranných prací.
Na závěr přednášky proběhla rozsáhlá diskuse a vzhledem k projevenému zájmu byla se zástupci z vedení OO SONS dohodnuta další spolupráce.

Radniční listy města Olomouc | 18.6.2012 | Rubrika: Občanská společnost | Strana: 24 | Autor: (och) | Téma: Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme