U zábřežského nádraží lidé snadněji zaparkují příští rok

30. 8. 2018

Kam s ním? Takovou otázku řeší řidiči, kteří potřebují odstavit auto u zábřežského nádraží. To je přestupní stanicí na vlak do Prahy pro celou severní polovinu kraje. 
V příštím roce zde přibude stovka parkovacích míst. 
U vlakového nádraží v Zábřehu se nacházejí dvě větší parkoviště se 130 místy. Jenže ta jsou buď zpoplatněná, nebo vyhrazená pro zákazníky soukromých železničních dopravců. Ostatním nezbývá než hledat místo, kde se dá. 

„Většinou se snažím nechat auto v Olomoucké ulici, jenže najít volný plácek bývá často problém,“ potvrdila Aneta Minářová. Zájemců o parkování v lokalitě bylo tolik, že svá auta odstavovali i u nedalekého obchodního centra. To proto před své parkoviště nainstalovalo závory, i když zatím nefungují. Přestupní uzel slouží nejen obyvatelům Šumperska, ale i Jesenicka a Uničovska. „Lidé z Jesenicka si už skoro zvykli, že trať do Zábřehu kvůli neustálým výlukám nefunguje. 
Jezdí auty a až potom přesedají na vlaky,“ řekla místostarostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová TOP 09. 
„Vím o mnoha lidech, kteří cestují za prací do Prahy a auto nechají stát celý týden v Zábřehu. Když se podíváte před tamní nádraží, polovina aut bude jesenických,“ odhadla jesenická starostka Jana Konvičková. 


Samospráva v Zábřehu situaci řeší. Na místě za vilkami v Olomoucké ulici, kde se dnes nachází skládka kamení a zeminy, chystá stavbu parkoviště pro 95 aut a 31 kol. S nádražím jej propojí chodník. „Nedávno byla městu schválena dotace. Letos bychom chtěli akci vysoutěžit a zrealizovat příští rok,“ řekl starosta Zábřehu František John. 
Samospráva připravuje řešení i pro řidiče, kteří na nádraží vozí nebo vyzvedávají své příbuzné. Na místě jedné z vilek a kůlen u podniku Hevos by měl vzniknout nový prostor se smyčkou, kde by mohli své auto na pár minut odstavit. 

Zdroj:Moravský sever

Datum vydání:28.8.2018

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme