Škola bude mít novou fasádu

19. 10. 2011 | 10:00

Přerov – Náročnou rekonstrukcí prochází v těchto dnech budova Základní školy Želatovská v Přerově. Stavebníci provádějí její zateplení a již brzy se dočká i nové fasády. Součástí investice je i oprava půdního prostoru, družiny, jídelny a tělocvičny. „Práce začaly v říjnu a předpokládáme, že by mohly být u konce nejpozději v prosinci,“ shrnul Zdeněk Dostál z odboru správy majetku a komunálních služeb přerovského magistrátu.
Podle mluvčího města Bohuslava Přidala se jedná o investici za bezmála 9 milionů korun. „Chtěli jsme letos zateplit ještě další dvě školy. Stát ale pozastavil příspěvky ze Státního fondu životního prostředí, které byly určeny právě na zateplování školských zařízení. Přesto jsme v rozpočtu města našli a vyčlenili peníze na školu v Želatovské ulici,“ řekl již dříve náměstek primátora Dušan Hluzín. (TOP 09).
Město hodlá v zateplování budov dál pokračovat. Z devíti přerovských základních škol zbývá zateplit ještě čtyři – ZŠ Boženy Němcové, Za mlýnem, Svisle a U Tenisu. Ty by měly dostat novou fasádu v následujících letech. Nový kabát už mají Základní školy Trávník, Velká Dlážka a J. A. Komenského v Předmostí.

Přerovský a hranický deník | 19.10.2011 | Rubrika: Hranicko a Přerovsko | Strana: 3 | Autor: (pu)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme