Senioři dostávají nový časopis – Olomoucký senior

21. 3. 2014

Především lepší přísun důležitých informací pro lidi v seniorském věku si slibuje olomoucká radnice od projektu časopisu Olomoucký senior. Jeho první číslo se dostalo do distribuce tento týden v pondělí.

„Na rozdíl od lidí v produktivním věku hrozí seniorům to, že se k nim řada důležitých informací, které mohou mít vliv na jejich život, vůbec nedostane,“ vysvětluje náměstkyně primátora Eva Machová, která vznik časopisu iniciovala. „Pro starší lidi se připravuje množství akcí, důležitých výhod a pomůcek. Pokud se o to část z nich vůbec nedozví, je to velká škoda. Chceme seniory co nejvíce vtáhnout do aktivního života, aby neseděli osaměle doma, aby měli důvod zajít si ke kadeřnici, pěkně se obléci a vyrazit do společnosti,“ dodává Eva Machová. V časopise Olomoucký senior najdou čtenáři informace o kulturních akcích, o bezbariérových trasách, o možnostech, jak zvýšit doma své bezpečí či o tom, kde v jejich okolí funguje třeba klub seniorů.

 

Nový čtvrtletník budou bezplatně dostávat lidé v domovech seniorů, v klubech seniorů či například v čekárnách ordinací praktických lékařů.

Mgr. Eva Machová, náměstkyně primátora
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme