Přebytek z hospodaření zaplatí nový hasičský vůz či autobusy

28. 4. 2011 | 15:00

Olomouc – Na nákup nového vozu hasičům, na pořízení nových autobusů, na prestižní tenisový turnaj žen, na zahájení stavby nové tramvajové tratě na Nové Sady nebo na příspěvek denním stacionářům Jitro půjdou peníze z přebytku hospodaření města Olomouc za rok 2010. Na středečním zasedání o tom rozhodli zastupitelé.
Vedení města se podařilo loni ušetřit jedenatřicet milionů korun. Pět milionů poputuje do rezervy města. Zbytek pak zastupitelé rozdělili mezi významné projekty. „Loni se nám podařilo ušetřit. Nyní peníze chceme směrovat konkrétním akcím. Necelých pět milionů dáme profesionálním hasičům na nákup nového vozu nebo tři sta tisíc na provoz denních stacionářů Jitro,“ popsal náměstek primátora Ivo Vlach.
Na pořádání tenisového turnaje žen přispěje město přes čtyři sta tisíc, patnáct milionů půjde Dopravnímu podniku města Olomouc na nákup nových autobusů. „Dva miliony dáme odboru investic na zahájení první etapy výstavby tramvajové tratě na Nové Sady. Penězi chceme přispět také na pořádání páté letní olympiády dětí a mládeže,“ informoval Vlach.
Další peníze získá olomoucká správa nemovitostí na opravy bytů, které jsou ve vlastnictví města.

Olomoucký deník | 28.4.2011 | rubrika: Olomoucko | strana: 3 | autor: (luc)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme