Poslankyně Jitka Chalánková získala 100 milionů korun na dotaci pro veřejnou dopravu pro seniory, studenty a spoluobčany se zdravotním postižením

22. 7. 2011 | 08:00

21.7.2011 píše v Lidových novinách Michal Hašek článek, ve kterém k otázce slev na dopravu pro seniory, studenty a osoby se zdravotním postižením přimíchává spoustu dalších spolu zcela nesouvisejících informací.
Pokud jde o výše zmíněnou slevu na dopravu pro seniory, studenty a osoby se zdravotním postižením došlo v minulém roce při přípravě rozpočtu České republiky k poměrně tvrdému vyjednávání. Byla jsem pověřena jako místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku právě takovou slevu na dopravu prosadit v jednání s ministrem financí Miroslavem Kalouskem.
Je jasné, že ministr financí jako správný hospodář hlídá státní pokladnu co nejpřísněji. Přesto se mi podařilo získat pro naše seniory, studenty a spoluobčany se zdravotním postižením částku 100 milionů korun, která dotuje výše zmíněnou veřejnou dopravu v průběhu roku 2011. Byl to jeden z jediných dvou přijatých pozměňovacích návrhů pro rozpočet na rok 2011.
Pomoc potřebným a zejména získání potřebných peněz pro sociální oblast jsou vždy velmi obtížné. Zejména nyní, kdy celá Evropa zápasí s dluhovou krizí. Přesto se domnívám, že i podpora pro dopravu pro studenty, seniory a osoby s  postižením byla potřebná.
MUDr. Jitka Chalánková, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku PSP ČR, místopředsedkyně poslaneckého klubu TOP09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme