Oprava krytého bazénu začala. I bez dotace

Lidé si pod střechou bazénu v Mohelnici zaplavou nejdřív začátkem příštího roku

20. 7. 2012 | 10:00

Mohelnice – Krytý bazén v Mohelnici zůstane až do konce roku zavřený. Důvodem je rozsáhlá rekonstrukce, která začala hned druhý červencový den. Město se do ní pustilo, přestože už podruhé nezískalo krajskou dotaci. Opravu za více než dvanáct milionů korun uhradí ze svých zdrojů.
„Neschválení dotace nám způsobilo značné problémy. Přitom již v únoru se radní Olomouckého kraje mohli osobně seznámit s neutěšeným stavem bazénu během výjezdního zasedání krajské rady. Připadá mi, že dotace nejsou rozdělovány podle potřebnosti, nýbrž podle toho, jakou stranickou příslušnost má vedení radnice,“ řekl první místostarosta Mohelnice Antonín Navrátil (TOP 09). Dodal, že podporuje snahy, které povedou k navýšení rozpočtů obcí na úkor krajů.
Starosta Mohelnice byl zvolen za Věci veřejné, druhý místostarosta sice za ČSSD, která v kraji vyhrála volby, ale jako nezávislý na kandidátce sociální demokracie.
Tiskový mluvčí kraje Ivo Heger nařčení z nadržování stranickým kolegům odmítá. „Mezi kritérii, která Olomoucký kraj bere v úvahu při rozhodování o finanční podpoře, rozhodně není politická příslušnost starostů či místostarostů. Rozhodující je vždy význam projektu pro kraj a jeho obyvatele,“ řekl Heger.
Dodal, že subjekty z  Mohelnicka získaly i letos podporu jak z Významných projektů Olomouckého kraje, o nichž rozhoduje zastupitelstvo, tak i z příspěvků do třiceti tisíc korun, které rozděluje krajská rada.
Mohelnice má zatím v rozpočtu na bazén téměř 9,3 milionu na výměnu vzduchotechniky a elektroinstalace, na opravu parních kabin a sauny. Tyto práce by měly být hotové do konce prázdnin. Sauna dostane nový ochlazovací bazének včetně technologie na úpravu vody.
„V nejbližších dnech bude vypsáno výběrové řízení na opravu střechy bazénu a zateplení pláště budovy,“ uvedl ředitel Sportovních zařízení města Mohelnice Alois Sedláček. Na tyto práce musí radnice uvolnit ještě dalších dva a půl až tři miliony korun.
„To je v zásadě stejná částka, o kterou jsme dvakrát neúspěšně žádali kraj. Použijeme peníze z rezervy města; ta se navýšila odprodejem dvou bytů a příjmem za vynětí ze zemědělského půdního fondu při výstavbě obchodního domu Tesco,“ řekl místostarosta Navrátil.

Šumperský a jesenický deník | 20.7.2012 | Rubrika: Šumpersko a Jesenicko | Strana: 3 | Autor: STANISLAVA RYBIČKOVÁ | Téma: Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme