Olomoucká TOP 09 zahájila volební kampaň

10. 9. 2014

Olomouc – Program pro komunální volby představila dnes Olomoucká TOP 09. Jeho prioritou je větší zapojení občanů do veřejného dění, posílení významu jednotlivých částí města a podpora neziskových organizací a zájmových spolků.

„Během tohoto volebního období se nám podařilo několikanásobně navýšit finanční prostředky určené na investice do jednotlivých městských částí a i nadále chceme posilovat jejich kompetence a význam,“ uvedl lídr kandidátky Aleš Jakubec.

TOP 09 podle jeho slov podpoří také nezbytnou rekonstrukci zimního stadionu a opravu ulice 1. máje. Pokračovat hodlá i v úspěšné integraci seniorů a občanů s handicapem, odstraňování bariér, zachovat chce také zvýšený objem finančních prostředků poskytovaných z městského rozpočtu organizacím poskytujícím sociální služby. „Rádi bychom také dokončili budování protipovodňové ochrany Olomouce a prodloužili novou tramvajovou trať až do Slavonína, aby byla tato komfortní forma dopravy dostupná co největšímu počtu obyvatel. Věříme, že se po volbách podaří sestavit taková koalice, která bude mít na věci stejný, nebo alespoň podobný náhled," doplnil Jakubec.

Důvěru na kandidátce dostali lidé, kteří v uplynulých čtyřech letech aktivně fungovali ve vedení města nebo v odborných komisích a městských organizacích. Dvojkou na kandidátce je obchodní ředitel Petr Navrátil. Třetí místo patří ředitelce sociálního zařízení JITRO Anně Taclové, čtverkou na kandidátce je současná zastupitelka Kateřina Šišková, páté místo obsadil živnostník Martin Vysoudil.  Na šesté respektive sedmé pozici figurují současní náměstci primátora Ivo Vlach a Eva Machová, osmé místo patří praktickému lékaři Otakaru Svitavskému, devátý je radní Karel Šimša, desáté místo obsadila Irena Šnajdrová.

TOP 09 by podle Jakubce považovala za úspěch, pokud se jí podaří obhájit současných šest mandátů v zastupitelstvu a bude mít možnost podílet se na vedení města.

Stručná statistika kandidátky TOP 09 pro komunální volby v Olomouci:

  • v první desítce figurují čtyři ženy, celkem je na kandidátce 13 žen a 32 mužů
  • věkový průměr kandidátky je 46 let, nejmladšímu kandidátovi je 18 let, nejstaršímu pak 75 let
  • více než 86% kandidátů má vysokoškolské vzdělání.
  • na kandidátce najdeme mimo jiné 7 lékařů či lékařek, vysokoškolské pedagogy a vědecké pracovníky, živnostníky, podnikatele nebo odborníky na sociální oblast
  • na kandidátce figuruje 9 nestraníků

                                                                                                                                                                                               

Kontakty:

 

Aleš Jakubec, radní a lídr kandidátky – ales.jakubec@upol.cz, tel.: 777570360

Irena Šnajdrová, krajská manažerka – snajdrova@top09.cz, tel.: 604229310

Irena Šnajdrová, krajská manažerka TOP 09
Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme