Olomouc: Přebalit a nakojit dítě můžou maminky i na radnici

20. 4. 2011 | 15:00

V budově olomoucké radnice na Horním náměstí je možné od středy 20. dubna využívat místnost určenou k přebalování a kojení dětí, která se nachází ve druhém patře radnice vlevo od výtahu.

Rodiče zde mohou využít nejen přebalovací pult, ale také křeslo k pohodlnému nakrmení svých dětí v  soukromí.

„Snažíme se tak vyjít vstříc matkám s malými dětmi, kterým není příjemné přebalovat či kojit miminka venku, případně když je to v chladných dnech nemožné. Místnost mohou využít všichni rodiče, návštěva není omezena jen na ty, kteří se právě pohybují po úřadě," vysvětlila náměstkyně primátora Eva Machová.

Hned v první den provozu přišla tuto místnost vyzkoušet mladá maminka Kristýna Hricová s dcerou Eliškou. „Myslím, že je to moc dobrý nápad, zřídit přímo v centru města takové místo. Jen co jsem teď procházela přes náměstí, kočárků je všude dost a dost, takže bych řekla, že místnost určitě ráda využije spousta žen s malými dětmi," uvažuje maminka s dcerou v náručí, které se zde prý taky líbí. „Normálně je u  přebalování dost nesvá a moc se jí to nelíbí, ale tady je překvapivě úplně v  klidu," říká s úsměvem Kristýna Hricová.

parlamentnilisty.cz | 20.4.2011 | rubrika: Obce voličům | strana: 0 | autor: olomouc.cz

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme