Není poslanec jako poslanec. Někteří aktivní, jiný mlčenlivý

4. 4. 2011 | 18:00

Prostějov - Celostátní deník Mladá fronta DNES zveřejnil minulý týden velmi zajímavou reportáž a aktivitách jednotlivých poslanců Parlamentu ČR při sněmovních jednáních. Co se týká prostějovských zákonodárců, deník označil za nejaktivnějšího Pavla Holíka, po něm Jitku Chalánkovou a naopak jako mlčenvlivého a jakoby neexistujícího Radima Fialu.

Představujete si, že vámi zvolení poslanci při každém zasedání Sněmovny běhají k mikrofonu a ovlivňují, co se bude v dolní komoře parlamentu dít? Nebo si myslíte, že jen zvedají ruce? Způsobů, kterými si můžete ověřit, jak váš „zvolený zástupce“ pracuje, není mnoho. Jednou z cest, jež není sice příliš objektivní, je zkontrolovat si na internetových stránkách Poslanecké sněmovny údaje například o tom, kolikrát poslanci hovořili ve Sněmovně, jak hlasovali či kolik návrhů zákona podali. A jaké je tedy jejich skóre? Z prvního nahlédnutí do statistik vyplývá, že někteří z nich se během necelého roku k  mikrofonu příliš nehrnuli. Ovšem skoro ze všech nejvíc podaných návrhů - třináct, má ve Sněmovně Pavel Holík. Aktivně si počíná i Jitka Chalánková, která stála u řečnického pultu už devětkrát. Naopak Radim Fiala je podle deníku MF DNES považován za nenápadného a mlčenlivého. Nepodal jediný návrh a ani jednou si nevzal slovo u  řečnického pultu.
Všech tří poslanců jsme se chtěli zeptat na jejich reakce, ale bohužel od pátku do neděle nám ani jeden z nich nebral telefony. Nu což, účtovat se bude až v roce 2014, to se před volbami zase budou ozývat sami...

Prostějovský večerník | 4.4.2011 | rubrika: Zpravodajství | strana: 3 | autor: mik

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme