Návštěva poslankyně Jitky Chalánkové v Domově pro seniory v Kostelci na Hané

3. 6. 2011 | 15:00

Poslankyně Jitka Chalánková navštívila v rámci svých poslaneckých dnů v  kraji ve čtvrtek 2. června 2011 Domov pro seniory v Kostelci na Hané. Tento domov pro seniory je člen Asociace poskytovatelů sociální péče ČR a příspěvková organizace zřízená Městem Kostelec na Hané. Svou činnost zahájil v lednu 2002. Jeho poslání je vytvořit bezpečné a důvěryhodné prostředí pro důstojné prožití stáří těm, kteří vzhledem k věku, zdravotním problémům nemohout žít ve svém původním prostředí.

Cílovou skupinou jsou obyvatelé nad 65 let včetně, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace z důvodu nemoci, zdravotního postižení, ztráty soběstačnosti a kteří z uvedených příčin nemohou žít ve svém přirozeném , původním prostředí a vyžadují podporu druhé osoby nebo odbornou zdravotní a ošetřovatelskou péči. Přijímáme osoby imobilní, s částečnou schopností pohybu, se schopností pohybu za pomoci kompenzačních pomůcek i mobilní osoby s poruchami paměti, které jsou orientovány místem.

Přednostně jsou přijímáni zájemci o službu z  Kostelce na Hané, obcí mikroregionu a nejbližšího okolí.

Poslankyně Jitka Chalánková se setkala s ředitelem Domova pro seniory panem Davidem Ševčíkem, se kterým hovořila o fungování domova a jeho aktuálních problémech.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme