Mohelnická televize vysílá nově už jen na internetu

29. 9. 2011 | 10:30

Mohelnice - Poslední jednání mohelnického zastupitelstva mohli lidé poprvé sledovat v přímém přenosu na internetu, na stránkách www.mohelnickatelevize. cz, kde je k dispozici i zpravodajský blok.
Zprávy jsou tak přístupné i lidem mimo město. Kdo ale nemá doma internet, neuvidí už nic.
Na kabelové televizi se přestalo vysílat, protože město vypovědělo dosavadní smlouvu a změnilo systém.
A právě o to se na zasedání přela opozice s koalicí. Opozici se nelíbí, že o zprávy z města přijdou starší důchodci, kteří většinou internet doma nemají. „Jednu skupinu obyvatel to z přístupu k informacím vylučuje. Obrací se na mě hodně lidí, kterým se změna nelíbí. Dokonce snad chystají i petici,“ řekl zastupitel Jan Kubíček (KDUČSL). Radnice systém změnila zejména kvůli financím. Ušetří sto šedesát tisíc korun ročně. „Druhým důvodem je i stále menší počet uživatelů kabelové televize, která je drahá. A třetím důvodem je výhled do budoucna: internet je moderní trend. Na podobě vysílání budeme dál pracovat,“ oponuje místostarosta Antonín Navrátil (TOP 09).
Místostarosta také upozornil, že v některých částech města bude brzy k dispozici vysokorychlostní internet šířený optickým kabelem. Pak nebude nutné mít doma počítač. Zpravodajství a přímý přenos bude možné sledovat přes set-top-box přímo v televizi. To by starým lidem mohlo celou věc usnadnit, pokud budou ochotni za internet platit.
„Obrátila se na nás firma RPS, která se chce do budoucna přidávat k výkopům při opravách komunikací a pokládat optický kabel. Na sídlištích už je položený,“ informoval místostarosta.

Šumperský a jesenický deník | 29.9.2011 | Rubrika: Šumpersko a Jesenicko | Strana: 3 | Autor: STANISLAVA RYBIČKOVÁ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme