Městská policie Jeseník má novou bezbariérovou služebnu

22. 6. 2021

Slavnostního přestřižení pásky a symbolického zahájení provozu nové služebny se ujala starostka města Jeseníku Zdeňka Blišťanová, ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný, místostarosta města Jeseníku Tomáš Vlazlo a zástupce vedoucího oddělení majetku Monika Nepejchalová.
„ Pevně věříme, že neustálá přítomnost strážníků v objektu a přímo v centru města bude mít pozitivní vliv na ochranu veřejného pořádku. Strážníci budou nyní blíže občanům i návštěvníkům města,“ uvedla starostka města Jeseníku Zdeňka Blišťanová.
Nová úřadovna Městské policie Jeseník je rozdělena na dvě části. V přízemí budovy, která je řešena bezbariérově, jsou umístěny prostory pro styk s veřejností a pracoviště stálé služby, tedy operátorů kamerového systému. Kanceláře i nezbytné technické a sociální zázemí jsou umístěny ve třetím patře.
„Nesporné výhody pro veřejnost oproti stávajícím prostorům je bezbariérový přístup, umístění ve středu města Jeseník, dostupnější, modernější a přívětivější prostředí, ale i zvýšení pocitu bezpečí občanů s ohledem na soustavné narušování veřejného pořádku závadových osob,“ popsal ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný.
K přesunu do obchodního centra Alkron došlo po dokončení potřebných stavebních úprav. Například zázemí městských strážníků je situováno do míst bývalého fitness centra, proto byly provedeny stavební zásahy v podobě zbudování několika příček pro kanceláře, šatnu aj.
Městská policie Jeseník nyní sídlí na adrese Palackého 1341, Jeseník. V bývalé budově na ulici Dukelská zůstane Klub seniorů a městské byty. Město dále uvažuje o využití celé budovy jako komunitní dům pro seniory.

https://www.jesenickenoviny.cz/?p=24361

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme